Avto
2948 ogledov

Veliki finale s posebno različico mazda 6

Posebna različica mazde6 Mazda
Aktualna generacija Mazde 6 se poslavlja s posebno izdajo ob 20. obletnici tega modela.

Aktualna generacija Mazde 6 je z nami že od leta 2002. Zahvaljujoč brezčasnemu dizajnu bi težko sodili, da šteje že 20 let. A njena pot gre h koncu, za zdaj pa se ne ve, ali jo bo sploh nasledila nova limuzina ali karavan. Namesto tega se govori o križancu v slogu peugeota 408, citroëna C5 X ali novega forda mondea, ki se prodaja na Kitajskem. In verjetno bo izdelana na novi platformi s pogonom na zadnji kolesi. Če vam ni do eksperimentiranja, je trenutna mazda 6 še vedno tu in je na voljo celo v privlačni poslovilni različici 20th Anniversary Edition. Posvečen je 20. obletnici mazde 6, ki jo je avtomobilski proizvajalec predstavil leta 2002.

Posebna različica mazde6 | Avtor: Mazda Mazda

mazda CX-60 Premierno pri nas Avto Mazda pri nas premierno predstavila sistem, ki misli namesto vas

Za zdaj je novost potrjena le za domači japonski in avstralski trg, sčasoma pa naj bi dosegla tudi Evropo. Jubilejna limuzina in karavan se od običajnih šestic razlikuje po posebnih barvah. Izbira bo možna med posebno bordo ali bela barvo. Mazda bo dodala tudi srebrna 19-palčna platišča in srebrno prednjo masko. Ploščice z imenom izdaje bodo prikazane na sprednjih blatnikih. Oprema bo temeljila na najvišji ravni takumi in bo vključevala tudi vrhunsko usnjeno oblazinjenje nappa tan s temno rjavimi obrobami, logotipe Edition na vzglavnikih in pomično sončno streho.

Posebna različica mazde6 | Avtor: Mazda Mazda

Koncept nove mazde To naj bi predstavili Avto Mazda s skrivnostnim avtomobilom med predstavitvijo

Poznamo samo tehnologijo, ki bo na voljo za avstralski in japonski trg. Mazda 6 20th Anniversary bo v Avstralijo prispela z 2,5-litrskim 6-valjnikom s turbinskim polnilnikom in 170 kW, Japonci pa bodo lahko uživali v dizelskem motorju 2.2 Skyactiv-D s 147 kW. V Evropi bo verjetno le atmosferski dvolitrski 2.0 Skyactiv-G. Vendar pa je celotna paleta modelov doživela manjše izboljšave. Spremenjen je bil na primer 6-stopenjski samodejni menjalnik, ki prestavlja hitreje, električni servovolan pa po zagotovilih tovarne ponuja boljše povratne informacije.

Posebna različica mazde6 | Avtor: Mazda Mazda

Mazda CX-60 Test Avto Mazda z novim SUV modelom zapeljala na igrišče za velike fante

Infotainment ostaja nespremenjen, bodo pa uporabnike razveselile naprednejše funkcije avtonomne vožnje ali brezžične povezave s pametnimi telefoni preko Apple CarPlay. Cene še ne poznamo. Na domačem japonskem trgu bo omejena serija stala najmanj 30.915 evrov. V Evropi lahko pričakujemo višje cene.

Komentarjev 1
  • Avatar skeptik
    skeptik 07:41 20.december 2022.

    "Aktualna generacija Mazde 6 je z nami že od leta 2022." Bravo!