Avto
96 ogledov

Velov potrjen, a ne kot direktor

Slovenija 21.08.2013 mag. Igor Velov, primopredaja poslov med nekdanjim vrsilcem Saša Despot
Vlada je za vršilca dolžnosti direktorja javne agencije za varnost prometa ponovno imenovala Igorja Velova. Čeprav ga je svet agencije predlagal v imenovanje s polnimi pooblastili, vlada tega ni storila.

Velov kot vršilec dolžnosti vodi javno agencijo že od avgusta, ko je v zelo burnem dogajanju tako rekoč čez noč zamenjal Franca Pojbiča, ko je ta izgubil zaupanje nove vlade Alenke Bratušek. Funkcijo je Velov prevzel za obdobje do imenovanja novega direktorja, a največ za šest mesecev. Na ministrstvu ne želijo izdati, zakaj Velov že ni bil potrjen s polnimi pooblastili, se pa v teh dneh izteka polletno obdobje njegovega v.d.-jevstva, zato je vlada nujno morala vsaj podaljšati začasni mandat. 

Novembra je agencija objavila razpis za mesto direktorja, a se je zapletlo, ker je ravno v tistem času izbruhnila afera glede šol voženj, v katero so bili vpleteni tudi sodelavci agencije. Takrat je tudi odstopil predsednik sveta agencije in vodja direktorata za promet Bojan Žlender. 

Svet agencije je postopek izbire nato vseeno nadaljeval, januarja pa je zaslišal vseh devet prijavljenih kandidatov, ki so morali predstaviti svoje kompetence in programe, na kakšen način si predstavljajo izboljšanje varnosti v prometu pri nas in vlogo agencije pri tem. 

Kot smo na Žurnalu že poročali, je svet agencije ministru Samu Omerzelu oziroma vladi na koncu priporočil, naj za novega direktorja s polnimi pooblastili potrdi prav Velova. A po naših informacijah znotraj koalicije mnenja o Velovu še zdaleč niso enotna, Pozitivna Slovenija premierke Alenke Bratušek, s katero je Velov v preteklosti veliko sodeloval še na lokalni politični ravni v Kranju in se je po prepričanju poznavalcev prav po njeni zaslugi tudi povzpel na mesto v. d.-ja, pa ima po naših virih ostro opozicijo ne zgolj v eni stranki koalicije. 

Med drugim smo v Žurnalu razkrili, da je Velov še iz časov, ko je vozil lokalno kranjsko šolo vožnje, davčni neplačnik, pojavljajo se tudi drugi sumi glede načina poslovanja družbe, ki jo je poleti na hitro predal v vodenje sorodnikom. Tudi kot podžupan Kranja je večkrat dvignil veliko prahu.

Komentarjev 8
  • Franc Pojbič 16:16 16.februar 2015.

    TOČNO ZATO GA JE NEZAKONITO POSTAVILA KOT JE SEBE HOTELA V EU PARLAMENT

  • Franc Pojbič 16:16 16.februar 2015.

    NOBENE, ŠE NAPREJ LEPO ČIČA V FOTELJU

  • Franc Pojbič 16:14 16.februar 2015.

    BRATUVŠKOVA OČITNO NE DA MIRU IN ŠE NAPREJ SKRBI ZA SVOJEGA DEČKA KI JE OSTAL DAVČNI DOLŽNIK IN POLITIČNI VELJAKNEZAKONITO IMENOVANJE, POSTOPEK RAZPISA ŠE NI ZAKLJUČENKAJ JE UGOTOVILA INŠPEKCIJASpoštovani!Prejeli smo vašo pobudo za inšpekcijski nadzor ...prikaži več oziroma vprašanje glede ugotovitev v inšpekcijskem nadzoru vezane na javni natečaj za delovno mesto direktov v Agenciji RS za varnost prometa (v nadaljevanju: AVP).Sporočamo vam, da je Inšpektorat za javni sektor dne 3. 9. 2014 prejel pobudo oz. prijavo glede imenovanja v.d. direktorja AVP s strani Komisije za preprečevanje korupcije, da je dne 24. 10. 2014 inšpektorica mag. Tanja Sekirnik opravila inšpekcijski nadzor nad izvedbo javnega natečaja za delovno mesto direktor AVP ter izdala zapisnik o opravljenem inšpekcijskem nadzoru.Dne 10. 11. 2014 je inšpektorica o ugotovitvah obvestila Komisijo za preprečeanje korupcije ter ji posredovala zapisnik o opravljenem inšpekcijskem nadzoru v