Avto
63610 ogledov

Video: In bedak je posnetek objavil še na spletu

Nesreča z volanom Youtube
S plastenko je želel iz svojega avta narediti avtonomno vozilo ... Končalo se je pod cesto in s kletvicami.

Vesela prijatelja v Romuniji sta menila, da lahko z navadno plastenko pijače svojega peugeota spremenita v avtonomno vozilo najmanj tretje stopnje. 

Na avtocesti sta v krožnico volana pritrdili plastenko in s takšno obtežitvijo simulirali navor rok na volanu. Avto sta uspela pretentati, da voznik ohranja nadzor, v resnici pa je bil voznikov sedež prazen. Še več, oba sta zlezla na zadnje sedeže.

"Fant, to je noro, a vidiš to? A veš kdo vozi? Plastenka vode!"

"Tako se dela, stari!" 

Sistem nadzora voznega pasu je nekaj časa resda deloval in s popravki volana držal smer. Na začetku zaviralnega pasu pred enim od izhodov pa je bilo zabave konec, avtomobilski možgani so na podlagi množice novih označevalnih črt in stanja ceste ukrepali po svoje ...

 

"Zaj... sem!," se po nekaj mučnih sekundah uničevanja lastnine zasliši v kamero. 

Audi grandsphere koncept Ex VW direktor: Avto Nekdanji menedžer VW: po letu 2025 volan za doplačilo

O avtonomnih vozilih še že dolgo govori in se bo še naprej, saj kljub hitremu napredku senzorjev in umetne inteligence tehnologija še ni dovolj zanesljiva, da bi ji lahko zaupali naša življenja. V tem hipu je največ, kar so sposobni avti početi, avtonomna vožnja druge stopnje, ko avto že zmore kolikor toliko varno držati smer znotraj voznega pasu in ohranjati razmak do spredaj vozečih. A voznik mora imeti roke ves čas na volanu in spremljati dogajanje. 

Naslednja tretja stopnja, ki jo peščica avtov neuradno že omogoča, bo v primernih okoliščinah in s precej dodatne tehnologije dovoljevala, da bo med avtocestno vožnjo lahko voznik spustil roke z volana. Da bi kaj takega varno počeli na navadnih ulicah (četrta stopnja), smo še daleč.

Zadnja, peta stopnja, bo pomenila vozila brez volana.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • Avatar Mirraona
    Mirraona 00:23 08.december 2021.

    Dobrodošli v najboljšem intimnem klubu - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • Toma 17:14 07.december 2021.

    Če bi dal flašo vina bi se bolje izteklo!

  • david193 15:51 07.december 2021.

    Dokaz da avto ne more bit bolj pameten od voznika. V moderne avte tlačijo tehnologijo ki je brezsmiselna neuporabna in v rokah bedakov smrtno nevarna. Avto nikoli in nikdar ne bo sposoben voziti sam. S tem sranjem samo razvajamo nove ...prikaži veče šoferje da bodo postali nesposobni samostojne vožnje. Pade 2cm snega se že noben več ne zna peljat, včasih smo se pa s 101-kah in fičkotih preganjal po pol metra snega. In in iz izkušenj lahko povem da so ti asistenčni sistemi neuporabni, ne pridem do doma