Avto
1286 ogledov

Video: Prihajajo električni rolerji

e-rolerji Atmos Gear/Youtube
Bilo je samo vprašanje časa ...

Potem ko je postalo že povsem običajno, da govorimo o e-avtih, e-kolesih, e-skirojih in celo e-rolkah, so zdaj na vrsti e-rolerji. 

Francosko podjetje Atmos Gear je na sejmu CES v ameriškem Los Angelesu predstavilo rešitev, ki naj bi sodilo v kategorijo "zadnjega kilometra". Rolerji so na pogled povsem običajni, le da ima srednje od treh koles vgrajen elektromotor. Ta pomaga pri pogonu uporabnika, ki lahko na ta način brez potenja dosega 25 km/h. Delovanje nadzira s pomočjo daljinca, ki ga drži v rokah.

Rolerji poznajo še drugi način delovanja, ko so sta elektromotorja samo v pomoč in mora uporabnik še vedno gibati z boki za premikanje. Je pa zato hitrejši in se manj napreza. 

Baterija rolerjev zdrži do 20 kilometrov vožnje zgolj na elektriko. Težava je, da baterija ni vgrajena v sami obuvali, temveč jo mora uporabnik nositi posebej v posebni torbici za pas in jo združiti z rolerji preko žic. Proizvajalec trdi, da bi bili sicer rolerji z vgrajeno baterijo pretežki.

Oglaševana cena za e-rolerje bo 500 evrov, serijsko proizvodnjo pa bodo šele zaganjali in bo odvisna od povpraševanja. Potencialni interesenti morajo vedeti, da slovenski zakon takšnih rolerjev tako kot tudi ne električnih rolk na slovenskih javnih pločnikih in kolesarskih stezah ne dovoljuje.  

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • sandi76 09:33 13.januar 2023.

    Še to ! Kaj ni že zadosti nesreč z e-skiroji ??