Avto
9240 ogledov

Video: Spektakularna nesreča slovenskega dirkača

Nesreča Vladimirja Stankovića Osebni arhiv
Zadnjo dirko letošnjega prvenstva v Podnanosu je Vladimir Stankovič končal z atraktivna nesrečo, naslov prvaka Slovenije v diviziji 1 pa si je zagotovil še pred finalnim nastopom.

Odlična organizacija, izjemno hitra in tehnično zahtevna proga je na novi preizkušnji v Podnanosu pritegnila tudi močno mednarodno konkurenco.

Vladimir Stanković Dnevnik dirkača Avto Lola in jaz sva pripravljena

Nekaj manj kot pet kilometrov dolg odsek ceste med Podnanosom in Razdrtim je bil namreč prizorišče zadnje letošnje gorsko hitrostne dirke za prvenstvo Slovenije. Nova asfaltna podlaga z odličnim oprejemom, hitra in obenem zelo tehnično zahtevna proga je navdušila več kot 90 dirkačev, ki so pred velikim številom gledlacev uprizorili vrhunski avtomobilski spektakel.

Vladimir Stanković Lučine Avto Dnevnik dirkača: "Pa kje je ta napaka?!"

Nesreča Vladimirja Stankovića | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv

Dotik z desnim kolesom usoden

Dirke se je udeležilo tudi nekaj izjemno hitrih italijanskih dirkačev v formulah in prototipih. Od samega začetka je bilo jasno, da se za zmago v skupni uvrstitvi bosta potegovala Fausto Bormolini (F3000 Reynard) in Federico Liber (Wolf Mistral turbo). Za Tretjo stopničko skupne uvrstitve pa so se borili Vladimir Stankovič (Lola F3), Mirko Venturato (Nova NP03) in Dennis Mezzacasa (Formula Renault). Vladimir Stankovič je sobotne treninge končal na 4. mestu skupno, z le dvema destinkama zaostanka za Venturatom.

Vladimir Stanković Dnevnik dirkača Avto Dirka: z Lolo sva s pol sape držala stopničke, nato pa ...

“Po uspešnem sobotnem treningu sem z velikim optimizmom pričakoval nedeljsko dirko. Tretje mesto v skupini urstitvi je bilo dosegljivo, proga je izvrstna in sem se odlično počutil v svojem dirkalniku. Žal, nedeljski jutranji trening je predčasno zaključil moj nastop v Podnanosu. V zelo hitrem odseku sem se s sprednjim desnim kolesom dotaknil zaščitne gume ob robu cestišča ter zletel s proge. Na gorskih dirkah vozimo na skrajnjem limitu in pogosto gre za centimetre, ki odločajo o zmagi ali porazu. Tokrat se ni izšlo.” je povedal Stankovič, ki si je že pred zadnjo dirko zagotovil naslov prvaka Slovenije v diviziji 1.

Nesreča Vladimirja Stankovića | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv

Z mislimi že proti dirki v Rechbergu

“Kljub nesreči na zadnji dirki je za ekipo T-2 Prokarting Racinga zelo uspešna sezona. Naše moštvo, Špela Rupnik, Igor Rupnik in Dejan Šobar, je skozi celo leto s požrtvovalnim delom kljubovalo obilici tehničnih napak, veliko dodatnega dela sem povzročil tudi sam z vožnjo, ki je nekajkrat šla čez limit. Z naslovom prvaka in nekaterimi posameznimi urstitvami sem zelo zadovoljen in že zdaj z veseljem in optimizmom pričakujem naslednjo tekmovalno sezono.” je na kratko povzel Vladimir Stankovič.

Vladimir Stankovič, GHD Skradin Avto Konec tedna na legendarni cesti novo poglavje slovenskega dirkanja

Pred moštvom T-2 Prokarting je veliko dela. V zimskih mesecih bo potrebno osposobiti dirkalnik ter ga pripraviti za prvi nastop v sezoni 2023, ki bo predvidoma aprila na dirki evropskega prvenstva v avstrijskem Rechbergu.
 

Komentarjev 2
  • radovednica 07:54 04.oktober 2022.

    Vse ni za vsakogar in prav gotovo to ni za Slovence. Vladimir Stanković pač ni Slovenec ampak Slovenac, pritepen iz "juge" in se sedaj dela Slovenca.

  • Avatar pantani
    pantani 07:25 04.oktober 2022.

    Ja, to je pa res spektakularno,not!!!