Avto
4472 ogledov

Vladni ukrepi močno udarili po prodaji avtomobilov

Avtomobilski ključi
Prodajne številke novih avtomobilov za mesec november razkrivajo rdeče številke.

Sekcija za motorna vozila je predstavila rezultate v registracijah vozil na slovenskem trgu za mesec november. Statistika, ki jo za sekcij pripravlja podjetje Ardi INT razkriva pričakovan padec prodaji novih vozil, ki je posledica novih zaostritev vlade in ukrepov, zaradi katerih so prodajni saloni morali ostati zaprti.

Avtomobilski ključi Avto Prihaja nov strošek pri uporabi avtomobila

V novembru je bilo v Sloveniji prvič registriranih 3656 osebnih avtomobilov, kar je 1758 oziroma 33,03 odstotka manj kot novembra pred letom dni. Na letni ravni je bilo registriranih 51346 novih osebnih vozil, kar pomeni padec registracij za 25,28 odstotka.

Nissan qashqai | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Nakup avtomobila preko interneta Nova obdavčitev Avto Toliko se bodo spremenile cene najbolj prodajanih vozil pri nas

Pozitivni hibridi in električni

Statistika razkriva, da so bili novembra v zelenih številkah (+20 odstotkov) zgolj hibridi, katerih ponudba se je v zadnjem letu bistveno povečala in pričakovano 100-odstotno električni avtomobili, katerih rast je v primerjavi z novembrom leta 2019 kar 60-odstotna. Če se ozremo še n trg lahkih gospodarskih vozil, je bilo novembra prvič registriranih 726 vozil, ali dobrih 29 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani.

KT Renault Zoe Edition One R135L | Avtor: MatijaJanežič MatijaJanežič

Nakup avto Avto Kriza prodaje avtomobilov na Hrvaškem

Clio šele tretji po prodaji

Med januarjem in novembrom so največ novih vozil registrirali pri Renaultu (8081), tik za njim sledi Volkswagen (8030), do petega mesta pa so se zvrstili še Škoda (5378), Hyundai (3190) in Peugeot (3133).

Avtosalon prodaja avtov Nova obdavčitev Avto Zakaj cenejši avtomobili za Slovence niso dobra novica?

Novembra je bil kralj slovenskih cest renault clio šele tretji po registracijah (180). Pred njim sta se zvrstila nissan qashqai (243) in VW golf (204). V statistiko so sicer vključene tudi kratkoročne registracije.

Kljub omejitvam pa je bil mesec november razmeroma dober za električna vozila, saj jih je bilo registriranih 122, kar 46 je bilo električnih renault zoeijev.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.