Avto
20 ogledov

Volanovci za izboljšanje prometne varnosti

Zeleni volan
1/7
Volan
Družbeno koristno. V Novi Gorici se je to soboto odvilo prvo predtekmovanje v okviru projekta Zeleni Volan, s katerim pri avtomobilistični oddaji Volan že tretje leto skrbijo za izboljšanje varnosti v cestnem prometu in zviševanje znanja slovenskih voznikov.

Na prvem dogodku so inštruktorji pripravili zanimiv poligon, v katerem so lahko tekmovalci pomerili v spretnostni vožnji in preverili, kakšno je njihovo znanje glede parkiranja in mrtvih kotov. V tekmovanju pa so kot redni gosti nakupovalnega centra, kjer se je odvijalo tekmovanje, sodelovali tudi številni Italijani.

Najboljši štirje tekmovalci so se nato podali na ceste z dvema enakima škodama rapid, da so pokazali še svoje znanje v ekonomični vožnji. Naslednje predtekmovanje bo 30. marca v Novem mestu, za sodelovanje pa se lahko prijavite na internetni strani Volan.si ali na dan tekmovanja na sami prireditvi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.