Avto
28 ogledov

Volkswagen bo pocenil e-vozila in jim podaljšal doseg

Volkswagnov koncept za CES 2016 Volkswagen
Ni več skrivnost, da želijo pri Volkswagnu kritike po aferi "dieselgate" spremeniti v pogled v prihodnost, ki bo električna. To poudarjajo na vsakem koraku in tako bo tudi na Sejmu zabavne elektronike v Las Vegasu VW bo predstavil koncept dup-e, ki, kot trdijo v Wolfsburgu, napoveduje revolucijo električnih vozil.

Volkswagen bo v Las Vegasu začel novo obdobje cenovno dostopnih električnih vozil z večjo avtonomijo. Pred dvema tednoma so objavili sliko, ki napoveduje razkritje novega konceptnega električnega avtomobila, zdaj pa so objavili še desetsekundi video.

Viri blizu podjetja razkrivajo, da bodo Nemci v ameriški igralniški prestolnici predstavili koncept duo-e, ki ga bo poganjala elektrika. Znano je tudi, da bo šlo za enoprostorec ali manjši kombi in naj bi se dizajnersko navezoval na model bulli iz leta 2011. Nemci naj bi z njim najavili cenovno dostopnejše električne avtomobile, ki bodo omogočali tudi vožnje na daljše razdalje. Kaj točno skrivajo bo znano že prihodnji teden.

Električni modularni sistem

Znano pa je, je na novo sestavljena uprava znamke Volkswagen na izredni seji oktobra sprejela odločitve o prihodnjih usmeritvah. Sprejeli so zmanjšanje naložb, novi phaeton bo električen, v načrtu je nov električni modularni sistem, privarčevali bodo z vitkejšimi procesi ...

Na osnovi izkušenj z obstoječo zasnovo vozil bodo razvili električni modularni sistem (MEB) za segment kompaktnih vozil. Ta bo v enaki meri ustrezal več znamkam ter osebnim in lahkim gospodarskim vozilom. Ta standardni sistem bo zasnovan za vse oblike nadgradenj in vse tipe vozil, omogočal bo električni doseg od 250 do 500 kilometrov.

Komentarjev 1
  • samo.jst 12:27 03.januar 2016.

    Tesla S je za avtomobilizem kot iPhone je bil za telefonijo in pika. Spremenili so pravila igre in zahteve potrošnikov. Tehnologija je znana že desetletja, vendar je moral prist nekdo nov s toliko lastnega kapitala, da je lahko lansiral na ...prikaži več trgo nekaj kar so naftni lobiji zatirali do onemoglosti. Zelo dvomim, da bodo VW ponudili nekaj, ki bo dalo takšen pečat...ker eGolf za 35k, žal "ljudski avto" vendar to ni to.