Avto
4208 ogledov

Volkswagen po skoraj pol stoletja Američanom ukinja priljubljeni model

Ameriški limuzinski volkswagen passat Volkswagen
Pri Volkswagen America, Inc. so napovedali, da bodo z modelnim letom 2022 kot del prehoda tovarne na proizvodnjo električnih vozil končali proizvodnjo limuzine VW passat.

Vzrok za zaključek proizvodnje passata, ki je bil ob jetti dolgo eden najpomembnejših VW modelov v ZDA in ga izdelujejo v posebnih različicah, je vse večja priljubljenost SUV in pick-up vozil, limuzine pa pa izgubljajo tržni delež. Zato bo VW ustavil proizvodnjo passata v ameriški tovarni v Chattanoogi.

Volkswagen passat GTE Obratni trend Avto Obrnjen trend: naslednji passat se bo zgledoval po superbu

VW je sicer odločitev utemeljil s spremembo strategije in prehodom na električne avtomobile. V drugem četrtletju so v ZDA prodali le 6.800 enot passata. S športnimi terenci kot sta atlas in tiguan Volkswagen že nekaj let aktivno spodbuja naklonjenost ameriških kupcev k večjim in težjim ter dražjim mestnim terencem.

Ameriški limuzinski volkswagen passat | Avtor: Volkswagen Volkswagen

VW Arteon Shooting Brake Karavan Avto Ne, to ni nov passat, to je arteon shooting brake

Za konec bodo izdelali 1.973 posebnih različic passata, saj to število spominja na leto, ko je bil predstavljen prvi passat v ZDA. Omejena serija bo imela edinstvene detajle na zunanji in v kabini, ki bodo prikazovale zgodovino modela.

Ameriški limuzinski volkswagen passat | Avtor: Volkswagen Volkswagen

VW Passat Avto Znane prve podrobnosti o novem passatu!

Passat je bil leta vodilni v prodaji voznega parka Volkswagna, Prve limuzine in družinski karavani z oznako VW passat za ameriške kupce so bili predstavljeni leta 1974 pod imenom Dasher. Tovarna Volkswagen v Chattanoogi je leta 2011 začela izdelovati passat za severnoameriški trg.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.