Avto
2727 ogledov

Znane prve podrobnosti o novem passatu!

VW Passat Saša Despot
Predsednik koncerna Volkswagen Herbert Diess je z izjavo o priljubljenosti arteona, ki je kupejevski tekmec passata, zmedel novinarsko srenjo. Kljub temu, da je izrazil dvom v passata, pa naj bi ta le prišel na trg v novi generaciji. Znane so prve podrobnosti.

Lani smo se udeležili mednarodne predstavitve prenovljene različice passata, kjer so nam med drugim predstavili bolj učinkovit priključni hibrid, dobil pa je vse najmodernejše asistenčne sisteme znake. Hkrati nam niso pozabili povedati, kako dobro gre passatu v razredu, ki je med kupci vse manj priljubljen. Čeprav tudi povpraševanje po passatu pada, pa ima ta kar okoli polovico tržnega deleža v razredu limuzin in karavanov nižjega srednjega razreda.

Prenovljeni VW passat Avto Volkswagen predstavil prenovljenega in naprednejšega passata

Diess je sicer poleg naraščajoče priljubljenosti arteona, ki je podobne velikosti, a kupejevske zasnove, navedel, da je bil v javnosti zelo dobro sprejet tudi koncept električnega ID-ja. Električni serijski ID. vizzion kot limuzina in karavan prihaja na trg leta 2023. Tu so še SUV-ji, ki še dodatno zmanjšujejo povpraševanje po vozilih kot je passat.

Kia optima Drug za drugim Avto Passat je pri nas izgubil še enega tekmeca

Volkswagen Arteon | Avtor: Anže Petkovšek Volkswagen Arteon Anže Petkovšek

VW Passat je zdaj v svoji osmi generaciji (typ 3G), ki je na trg prišla leta 2015. Kot so omenili, je ta model lani doživel prenovo. Povedati je treba tudi, da je passat z več kot 30 milijoni prodanih enot od leta 1972 drugi najuspešnejši model po VW golfu, pri katerem so do oktobra 2019 našteli več kot 35 milijonov prodanih enot. Na tretjem mestu Volkswagnovega seznama vseh časov je VW beetle - med letoma 1938 in 2003 so prodali natanko 21.529.646 enot.

Škoda logotip Spremembe Avto Naslednjega passata bo razvila Škoda

Kot pišejo nemški mediji pa zdajšnji passat ne bo zadnji. Volkswagen naj bi že prižgal zeleno luč za izdelavo devete generacije, njegov prvenec pa pričakujemo leta 2023. Platformo si bo delil s škodo superb, to pomeni tudi motorje in drugo tehnologijo. Novi passat bo temeljil na posodobljeni različici modularne platforme MQB, ki bo omogočala izdelavo različic s pogonom na prednja kolesa in pogonom na vsa kolesa ter bencinske in dizelske motorje (vključno s hibridi). Glavna novost passat devete generacije bo popolnoma električni model.

Prenovljeni volkswagen passat VELIK ZAPLET Avto Erdogan: Vozite lahko samo VW passata!

Volkswagen ID Space Vizzion | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Glede na to, kar je znano do zdaj, je oblika že dokončana in odobrena. Kjer bo arteon še naprej skrbel za potrebe tistih, ki iščejo prostoren avtomobil s športnim in elegantnim slogom, se bo passat lahko bolj osredotočil na enega svojih glavnih adutov, veliko razpoložljivost prostora za potnike in prtljago. Z drugimi besedami, izgled novega passata bo bolj "tradicionalen" in manj inovativen od modelov, kot sta arteon in ID. Vizzion. Tudi zato, da ne bi tvegali morebitnega kanibalizma med modeli koncerna. Potrjena sta tudi različica karavan variant in alltrack z dvignjeno karoserijo, pogonom na vsa kolesa in SUV zaščitnimi dodatki.

Komentarjev 3