Avto
1131 ogledov

Volkswagen udaril z novim električarjem

Volkswagen ID.4
1/5
Volkswagen
Volkswagen je predstavil predserijski električni križanec ID.4, ki izhaja iz študije ID-CROZZ, napoveduje pa serijski izdelek, ki ga bodo po letu 2021 prodajali v Evropi ter na Kitajskem in v ZDA.

Če bo vse šlo po načrtih, bodo serijski avtomobil že aprila pokazali na avtomobilskem salonu v New Yorku, kot so potrdili na predstavitvi ob odpovedanem ženevskem avtomobilskem salonu, pa se bo tudi serijsko imenoval volkswagen ID.4.

BMW i4 Razkrivamo Avto Najpomembnejši avtomobili letošnje pomladi

Volkswagen ID.4 | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Križanec, ki je tokrat še nosil diskretno maskirno shemo, bo imel v začetku zadnji pogon, pozneje pa pride tudi štirikolesni. Visokonapetostna baterija, ki bo z nizko vgradnjo pod dnom potniške kabine v modularno šasijo MEB poskrbela tudi za nizko težišče in dinamične vozne lastnosti avtomobila, bo poskrbela za do 500 kilometrov električnega dosega, seveda odvisno od opreme avtomobila in voznih navad voznika.

Audi e-tron sportback Avto Leta 2020 bodo električni "stresli" Slovenijo

Tehnične lastnosti?

To je za zdaj tudi vse, kar so pri Volkswagnu povedali o tehničnih lastnostih volkswagna ID.4. Če lahko sodimo po študiji ID.CROZZ, bo moč motorja v različici z zadnjim pogonom znašala 150 kilovatov, sprednji elektromotor pa bi lahko k sistemski moči prispeval še dodatnih 75 kilovatov. Glede na doseg in tisto, kar ponuja volkswagen ID.3, bi lahko bilo možnosti baterij več, najbolj zmogljiva pa bi lahko razpolagala s kapaciteto 85 kilovatnih ur.

Po zaslugi kompaktnega pogonskega sklopa bo ID.4 precej prostoren avtomobil, upravljanje digitalnega kokpita pa bo pretežno potekalo preko digitalnih stikal in glasovnih ukazov.

Pomembni tudi priključni hibridi

Pri Volkswagnu poudarjajo, da bosta električna volkswagna ID.3 in ID.4 pomembna mejnika na poti k doseganju pariškega klimatskega sporazuma, po katerem naj bi promet do leta 2050 dosegel ničelne emisije, do leta 2025 pa naj bi jih zmanjšali za tretjino. A pri tem bodo svojo vlogo odigrali tudi priključni hibridi, ki so bili tudi pomemben del njihove predstavitve.

VW ID.3 Avto Volkswagnovega najbolj pričakovanega avta leta letos ne bo?

Volkswagen ID.4 | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Ob ženevskem avtomobilskem salonu so namreč predstavili tudi priključno hibridni golf GTE, prav tako pa tudi veliki križanec touareg R, ki je tudi dobil priključno hibridni pogonski sklop z močjo 340 kilovatov.

Volkswagen golf GTI Volkswagen Avto Volkswagen je razkril tri nove različice golfa VIII

 

 

Komentarjev 1
  • stromar 11:14 05.marec 2020.

    kakšen ID4, če še programa za ID3 ne bo letos