Avto
2246 ogledov

Volkswagen je razkril tri nove različice golfa VIII

Volkswagen golf GTI
1/23
Volkswagen
Končno! To sta nova nabrita VW golfa!

Volkswagen bo na avtomobilskem salonu v Ženevi premierno pokazal tri nove različice golfa zadnje generacije, torej osme generacije. To sta nabrita bencinski GTI in dizelski GTD ter elektrificirani GTE.

Volkswagen golf osme generacije | Avtor: Volkswagen Volkswagen
Volkswagen golf osme generacije | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Kljub elektrifikaciji je v ospredju golf GTI, ki ima pod motornim pokrovom 2,0-litrski turbo bencinski motor z 180 kW/245 KM in 370 Nm navora. Za zdaj uradni podatki o pospešku še niso na voljo, kot tudi ne informacija o golfu GTI TCR, ki naj bi neuradno postregel z močjo motorja 220 kW/295 KM.

Serijsko bo motor kombiniran s šeststopenjskim ročnim menjalnikom, opcijsko bo možno izbrati 7-stopenjski samodejni menjalnik z dvojno sklopko. V GTI paketu so še prilagodljivo DCC vzmetenje, 17-palčna aluminijasta platišča (opcijsko 18- oziroma 19-palčna), zavore v rdeči barvi, aerodinamični paket (sprednji spojler, pragovi, zadnji difuzor, zadnji strešni spojler...), sprednja črna maska z rdečim motivom in logotipom GTI logom, usnjen volan z ravnim spodnjim delom in rdečimi šivi, športne pedalke in sedeža s prepoznavnim karo motivom.

Volkswagen golf GTI | Avtor: Volkswagen Volkswagen
Volkswagen golf GTI | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Tako kot ostale različice je GTI dobil novi zabavno-informacijski sistem z zaslonom občutljivim na dotik, 10,25-palčno digitalni informacijski zaslon, "Travel Assist" sistem za polsamodejno vožnjo, samodejno zaviranje, prepoznavanje pešcev, sistem Car2X, ki novemu golfu omogoča komunikacijo in izmenjevanje informacij z okolico.

Volkswagen golf GTI | Avtor: Volkswagen Volkswagen
Volkswagen golf GTI | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Dizelski GTD ima pod motornim pokrovom štirivaljnik z močjo 147 kW/200 KM in 400 Nm navora. (16 KM in 20 Nm več v primerjavi s predhodnikom), prihaja pa v kombinaciji s samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko. V standardni opremi so LED žarometi, 17-palčna platišča, aerodinamični paket, prilagodljivo podvozje (avto je spuščen za 1,5 centimetra …).

Volkswagen golf GTD | Avtor: Volkswagen Volkswagen
Volkswagen golf GTD | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Na koncu bo golf na voljo tudi kot priključni hibrid (popolnoma električne različice ne bo, zamenjal jo bo električni I.D.3), ki kombinira 1,4-litrski turbo bencinski motor in elektromotor s sistemsko močjo 183 kW/245 KM in 400 Nm. Baterije so litij-ionske s kapaciteto 13 kWh (v primerjavi s predhodnikom je kapaciteta za polovico večja), moč se na kolesa prenaša s pomočjo 6-stopenjskega DSG menjalnika z dvojno sklopko. Pri Volkswagnu navajajo, da golf GTE v električnem načinu doseže največjo hitrost 130 km/h, samo na elektriko pa prevozi do 60 kilometrov poti.


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.