Avto
1434 ogledov

Volvo, ki odslej pije le še bencin

Volvo S60
1/9
Volvo
Volvo S60 je večji mejnik za Volvo, kot se zdi na prvi pogled.

Volvo nadaljuje modelno ofenzivo z novo generacijo modela S60. Glavna novost niti ni dizajn, ki je zmes tistega, kar je pred nekaj meseci uvedla karavanska različica V60 in že pred tem limuzina S90, temveč novinčev pristop k pogonu.

Volvo S90 je namreč prvi šved v moderni dobi, ki ga ne bo več poganjal dizelski motor, temveč le še štirivaljni bencinski ali hibrid. Odločitev je toliko lažja, ker je prvenstveno namenjen ameriškemu in kitajskemu trgu, manj pa evropskemu. Po njem naj bi posegali manjši kupci, ki si bolj kot luksuza, ki ga lahko nudi večji S90, želijo dinamičnih limuzin tipa BMW serija 3 ali audi A4.

S60 je sicer dolg 4,76 metra, prostora v prtljažniku je 442 litrov.

T5, T6 in T8

Vstopna oznaka se bo imenovala T5, pa bo že ta zelo nabrušena, saj bo pospešek do 100 km/h pri njegovih 184 kW (250 KM) znašal le 6,5 sekunde. Vgrajen bo imel dvolitrski štirivaljnik.

Še močnejšo moč in za sekundo hitrejše pospeške bo imela oznaka T6 s skupno močjo 250 kW (340 KM). Krona ponudbe bo T8 in bo uporabljal tehnologijo priključnega hibrida s kombinirano močjo 288 kW (390 KM). Za doplačilo bo na voljo športni paket, ki ga bodo posebej priredili v specializiranem športnem oddelku Polestar. Takrat bo moč dosegla 305 kW (415 "konjev"), pospešek pa bo 4,3 sekunde. 

Na voljo bodo tri ravni opreme s serijsko in opcijsko opremo za več varnosti in udobja. Volvo pa se namerava pri tem modelu še posebej posvetiti možnosti najema po mesečni tarifi. 

Koliko bo stal avto v salonu, še ni znano, bo pa po pričakovanjih nekoliko cenejši od modela V60, ki se prične pri okoli 40 tisočakih.

Volvo S60 | Avtor: Volvo Volvo

Še en velik mejnik pri S60 je dejstvo, da bo to prvi Volvo, ki bo prihajal iz nove ameriške tovarne v mestu Charleston v Južni Karolini. V trenutni politični agendi Donalda Trumpa, ki je do neameriških znamk brez proizvodnih kapacitet v državi izrazito sovražno nastrojena, je to zelo pomemben podatek.

Volvo S60 | Avtor: Volvo Volvo
Volvo S60 | Avtor: Volvo Volvo
Volvo S60 | Avtor: Volvo Volvo
Volvo S60 | Avtor: Volvo Volvo

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.