Avto
3027 ogledov

Predstavljen avto, zaradi katerega bo umrla tudi kakšna slovenska srna manj

Volvo V60
1/32
Volvo
Volvo je pred javnim razkritjem v Ženevi predstavil novo generacijo karavana V60, ki je eden najbolj varnih avtomobilov, ki bodo vozili po cestah. Zakaj?

Volvo želi z novim petvratnim srednje veliki premijskim karavanom V60 utrditi sloves izdelovalca avtomobilov z najbolj varnimi in uporabnimi avtomobili.

Volvo XC90 Drzne besede iz Volva Avto Volvo ima nov cilj - konec klasičnega pogona
 
Avtomobil je bil predstavljen v svojem najbolj naravnem habitatu - pred družinsko hišo v Stockholmu. "Vozniki družinskega karavana so bili za nas vedno zelo pomembni kupci. Pravzaprav je tako že kar nekaj generacij. Novi model nadaljuje to tradicijo in jo prilagaja novi dobi," pravi Håkan Samuelsson, predsednik uprave in direktor Volvo Cars. 

Volvo V60 | Avtor: Volvo Volvo

 
V60 je nastal na osnovi posebne platforme SPA (Scalable Product Architecture), na kateri so že nastali modeli serije 90 in športni terenec XC60. Švedi trdijo, da postavlja nove standarde v razredu srednje velikih premijskih karavanov, tako glede razkošja, povezljivosti kot varnosti. 

Karavan, ki v dolžino meri 4,76 metra ima prostornino prtljažnika 529 litrov ali 99 litrov več od predhodnika, oziroma 1.364 litrov, ko so podrti sedeži v drugi vrsti.

Volvo V60 | Avtor: Volvo Volvo

Tudi na kabel

V skladu z napovedjo Volvo Cars, da bo od leta 2019 vse modele ponujal tudi v elektrificirani različici, je tudi V60 na voljo z dvema priključno-hibridnima pogonskima sklopoma: novi T6 Twin Engine AWD ponuja 254 kilovatov moči (340 KM) in T8 Twin Engine AWD, ki proizvede 291 kilovatov moči (390 KM). Poleg tega so na voljo tudi bencinska motorja T5 in T6 ter dizelska motorja D3 in D4. 

Volvo XC40 Sedeli smo v novem volvu Avto Volvo XC40: Sedeli smo v malem švedskem suvu velikih načrtov

Standardno je opremljen s številnimi podpornimi sistemi, ki so že znani iz modelov serije 90 in športnega terenca XC60. Tako bo tudi V60 eden izmed najbolj varnih avtomobilov, ki danes vozijo po cestah. 

Volvo V60 | Avtor: Volvo Volvo

Sistem City Safety s samodejnim zaviranjem pomaga vozniku pri izogibanju morebitnim trkom. To je edini sistem na trgu, ki zaznava pešce, kolesarje in velike živali. Prvi na svetu, City Safety po novem aktivira samodejno zaviranje, če obstaja nevarnost trka z vozili, ki zaidejo na nasprotni vozni pas. 

Volvo XC60 Avto Test: volvo XC60 - Preizkusili smo uradno najvarnejši avto leta 2017

Vseskozi povezani

Sistem Pilot Assist pomaga vozniku pri krmiljenju, pospeševanju in zaviranju. Na dobro označenih cestah deluje pri hitrostih do 130 km/h. Poleg tega pa asistira tudi pri vožnji po ovinkastih cestah. V60 je opremljen s sistemom za preprečitev nenamerne zapustitve cestišča (Run-Off Road Mitigation) in s sistemom za preprečitev trka z nasproti vozečim vozilom (Oncoming Lane Mitigation). Opcijsko je na voljo tudi sistem Cross Traffic Alert, ki povečuje varnost potnikov v avtomobilu in drugih udeležencev v prometu. 

Volvo V60 | Avtor: Volvo Volvo

Volvo V90 cross country Avto Volvo V90 CC kot idealen avto za današnji dan

Sistem Sensus je povsem združljiv z Apple CarPlay, Android Auto in 4G. Tako so vozniki vseskozi povezani. Navigacijo, audio sistem in številne aplikacije je možno upravljati preko intuitivnega na dotik občutljivega osrednjega zaslona v velikosti tabličnega računalnika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.