Avto
14 ogledov

Volvo z obliko na noge dvignil kritike

Volvo concept XC coupe
1/11
Volvo
Volvo bo na avtosalonu v Detroitu predstavil dvovratni, štirisedežni koncept s katerim najavlja bližnji prihod in obliko novih športnih terenskih vozil.

Volvo je na spletu pokazal uradne fotografije koncepta poimenovanega XC coupe, ki je narejen na novi SPA platformi, ki bo v prihodnje služila za izdelavo modelov višjega razreda.

Vozilo je postavljeno na velika, 21-palčna platišča, nova je oblika sprednje maske, dobil je LED sprednja svetla in napreden Sensus Connected Touch infotainment sistem.

Volvo je z drzno obliko omenjenega koncepta že pred časom ob predstavitvi prvih skic dvignil na noge kritike, ki so bili v svojih izjavah zelo pozitivni. XC coupé je prva od treh oblikovalskih študij, ki združuje prepoznaven moderen skandinavski oblikovalski slog in vrhunsko varnsot. To bo vodilo Volvove strategije v prihodnje.

Novi agregati

V Detroitu bo Volvo predstavili tudi novo generacijo dvolitrskih štirivaljnih motorjev. Gre za bencinske agregate z razponom moči od 140 do 302 konjskih moči in dizelske motorje od 120 do 230 konjskih moči.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.