Avto
488 ogledov

Vozniki določili najboljših 150 avtov ta hip

Tesla S
1/15
Tesla Motors
Driver power 2016, ena največjih neodvisnih raziskav o zadovoljstvu lastnikov z avtomobili, je letos postregla s presenetljivo lestvico avtomobilov, ki jih je vredno imeti. Če sta minula leta na britanski lestvici čisto na vrhu kraljevala znamki Lexus in Škoda, sta letos v ospredju dve drugi znamki. Prvi čistokrvni nemec šele na 15. mestu.

Britanci so zelo strogi do vozil, ki jih vozijo, in jih zato marsikdaj ocenjujejo z drugačnimi kriterji kot v kateri drugi državi, kjer imajo domači proizvajalci močan vpliv na javno mnenje, če ne drugače, pa prek žirije.

Driver Power 2016 je ena najbolj znanih potrošniških raziskav na svetu, njena posebnost pa je, da upošteva več kriterijev, pri tem pa upošteva zgolj mnenja voznikov. V letošnjem, že 15. izboru je sodelovalo okoli 50.000 lastnikov, ki so morali svoje vozilo okategorizirati po kar 10 različnih kriterijih: najbolj zanesljiv, najbolj kakovostno izdelan, najbolj ugoden za vzdrževanje, najbolj zmogljiv, najboljši v ovinkih, najboljša kvaliteta vožnje, najlažji za voziti, najbolj udobni sedeži, najbolj praktičen in najboljši po vgrajeni tehnologiji. 

Vse odgovore so pri Auto Express, ki bdi nad raziskavo, prek točkovanja oziroma doseženih odstotkov razvrstili na skalo, ki vsebuje kar 150 različnih avtomobilskih modelov. Da se je nek model uvrstil na lestvico, so morali pri Auto Express prejeti dovoljšno oziroma reprezentativno število ocen.

Tesla S prvič na lestvici, pa že pometel s konkurenco

Veliki zmagovalec Driver Power 2016 je postal tesla model S, ki je dominatno zmagal že ob svojem premiernem sodelovanju v raziskavi. Dosegel je rekordnih 97,46 odstotkov oziroma skoraj štiri točke pred drugouvrščenim, zmagal pa je tudi v kategorijah vzdrževanja, zmogljivosti, obnašanja v ovinkih, kakovosti vožnje, enostavnosti vožnje, praktičnosti in glede na vgrajeno tehnologijo. Le pri kvaliteti in zanesljivosti je zaostajal za najboljšimi, ti dve kategoriji sta bili na vrhu praktično ekskluzivno rezervirani za sestrski znamki Lexus in Toyota. 

Kateri so bili v skupnem dosežku ostali najboljši avtomobili do 15. mesta po mnenju britanskih voznikov, izveste v zgornji galeriji. Posebej pa velja omeniti, da je bilo tudi drugo mesto rezervirano za električno vozilo - renault ZOE. Presenečenje je tudi tretje mesto - renault kadjar. Prvi čistokrvni nemec na lestvici? Šele 15. mesto za BMW serije 4. Na 26. mestu sledi VW golf.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 1
  • AnzeSmolej 23:12 24.april 2016.

    Odkar sem vozil 2 dneva TESLO model S, se mi zdijo ostali avti kot igračke iz prejšnjega stoletja.