Avto
74 ogledov

Vozniki nissanov so material za poroko

Nissan qashqai Gregor Prebil
V raziskavi univerze Cambridge so uporabili psihometrijo za testiranje osebnosti voznikov različnih avtomobilskih znamk. Ugotovili so, da najprijetnejši ljudje vozijo vozila znamke Nissan.

Kaj o osebi pove znamka avtomobila, ki jo vozi? To ni tako nepogosta opazka na cesti, predvsem vozniki BMW, Audijev in podobnih dragih znamk so pogosto ožigosani kot arogantni in ošabni. Na drugi strani so vljudne voznike pogosto povezovali z japonskimi znamkami.

Na eni najslavnejših univerz na svetu, Univerzi Cambridge, so ugotavljali vozniki katere avtomobislke znamke so "material za poroko."

Najradodarnejši, najzvestejši in najprijaznejši

Raziskavo je izvedel center za psihometrijo. Ugotovili so, da so vozniki vozil Nissan najprijetnejši ljudje, ki bi jih lahko želeli spoznati.

Z najnovejšimi tehnikami profiliranja je univerza ugotovila, da so vozniki japonske znamke v povprečju najradodarnejši, najzvestejši in najprijaznejši med vsemi evropskimi lastniki avtomobilov.

Študija je pokazala, da veliko pogosteje najprej pomislijo na druge in šele nato nase  ter se veliko bolj zavzemajo za gospodarsko blagostanje in socialno pravičnosti.

Žal je večina oddanih

“Ocenjevanje osebnosti in avtomobilski dizajn sta popoln par,” pravi dr. Richard Mills, doktor psihometrije v centru za psihometrijo na univerzi Cambridge. “Naša raziskava je pokazala, da Nissanove voznike načeloma vidimo kot zaupanja vredne, sočutne, radodarne in razumevajoče. So uvidevni in prijazni ter menijo, da so drugi ljudje iskreni in vredni spoštovanja, ne pa tekmovalni in osredotočeni."

Po mnenju raziskovace je edina težava lahko ta, kako najti Nissanovega voznika, ki je še vedno samski – študija je namreč razkrila tudi, da se jih je večina že ustalila v udobnih dolgotrajnih razmerjih!

Komentarjev 3
  • malonaokoli 11:00 15.marec 2016.

    moj Nissan Primera 2,0 je prevozil 460.000 km brez problemov ob rednem servisu.

  • maneken 08:51 21.februar 2016.

    ",,,,pravi dr. Richard Mills, doktor psihometrije v centru za psihometrijo na univerzi Cambridge."Morda je tale doktor psihometrije (???) tudi povedal, kdo je financiral tole njegovo raziskavo? Da ni bil morda kar kakšen Nissan PLC?

  • malonaokoli 08:19 21.februar 2016.

    Kot dolgoletni voznik različnih znamk lahko zatrdim, da ga ni človeka ki bi ne želel imeti kvaliteten nov avto od katere koli znamke...torej, značaja, uspeha in sreče se ne meri po tipu avtomobila, ampak po vsebini denarnice.