Avto
35 ogledov

Vpoklic slovenske pnevmatike

Mitas pnevmatika Savatech
Kranjsko podjetje Savatech, specializirano za proizvodnjo pnevmatik za motorna kolesa, je objavilo vpoklic modela sport force.

Kot so sporočili iz Savatecha, gre za prostovoljni vpoklic, potem ko so med testiranji pri visoki hitrosti in v "zaostrenih" okoliščinah ugotovili, da lahko na pnevmatiki nastane izboklina, ki povzroči vibracije, v najbolj skrajnih primerih pa pride lahko tudi do odstopanja plasti.

Prizadete so pnevmatike blagovne znamke Mitas, modela sport force in z DOT kodo od 0114 do 2614, se pravi tiste, ki so bile izdelane v prvi polovici letošnjega leta. Velikosti vpoklicanih pnevmatik so od 120/70 ZR17 do 190/50 ZR17.

Pnevmatike so se v največji meri prodajale na evropskih trgih, tudi v Sloveniji. Tržni inšpektorat je bil s strani Savatech že obveščen o vpoklicu. Kupci lahko informacije o zamenjavi dobijo na prodajnih mestih.

Kot so še pojasnili v tovarni, bodo izboljšano različico pnevmatike na trg poslali v najkrajšem možnem času. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.