Avto
50 ogledov

Vpoklic vozil kia cee'd

Pri Kii poudarjajo, da se po podatkih podjetja Kia Motors Europe do sedaj ni zgo Žurnal24 main
Podjetje Kia Motors Europe je zaradi možnega rahlega uhajanja zavornega olja iz zavornega valja objavilo javni preventivni vpoklic vozil znamke kia cee'd.

Gre za modele izdelane med 1. 4. 2008 in 30. 3. 2009 ter so opremljena z elektronskim nadzorom stabilnosti vozila ESP. Na omenjenih vozilih je v nekaj redkih primerih prišlo zaradi rahlega uhajanja zavornega olja iz glavnega zavornega valja do minimalnega znižanja najvišje možne zavorne sile. Vsi lastniki vozil znamke kia cee'd, ki so bila izdelana v omenjenem obdobju in so opremljena s sistemom ESP, bodo zato v prihodnjih dneh dobili vabilo na brezplačni preventivni pregled zavornega sistema, ki bo trajal 15 minut. V primerih, kjer bo treba zamenjati glavni zavorni valj, pa bo servisni poseg končan v 50 minutah, sporočajo iz Kie.

Po podatkih slovenskega uvoznika vozil znamke Kia, ljubljanskega podjetja KMAG, d. d., je bilo v Sloveniji prodanih natančno 729 vozil cee'd, na katerih bi lahko prišlo do manjšega odstopanja v delovanju zavornega sistema.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.