Avto
7 ogledov

Vrhunski dirkalniki v Ljubljani

Razstavljen bo dirkalnik formule 1, ki sta ga vozila Škot David Coulthard in Avs
1/8
Žurnal24 main
Sredi marca bo Ljubljana gostila drugi Motorsport Salon, na katerem se bo predstavila kopica vrhunskih dirkalnikov iz sveta avtomotošporta. Napovedan je tudi prihod dirkalnika formule 1.

 

Galerijo iz lanskega dogodka si lahko pogledate tukaj.

Vrhunski dirkalnik, ki sliši na ime RB4, sta v sezoni 2008 za avstrijsko moštvo Red Bull racing vozila Škot David Coulthard in Avstralec Mark Webber. Dirkalnik je drugič zaporedoma za omenjeno moštvo skonstruiral Adrian Newey skupaj z Geoffom Willisom, ki je leta 2007 ravno zaradi Red Bulla zapustil japonsko moštvo Honda. Dirkalnik je bil javnosti prvič predstavljen januarja 2008 na dirkališču Jerez. V svoje roke ga je imel priložnost dobiti tudi obetavni mladi voznik, Nemec Sebastian Vettel, ki bo v letošnji sezoni krotil najnovejšo različico Red Bullovega dirkalnika formula 1 – RB6 skupaj z moštvenim kolegom Webbrom.

Ogledati si bo mogoče še druge atraktivne dirkalnike s prvenstev, kot so F1, WRC, IRC, Endurance, MotoGP, obiskovalci pa se bodo lahko preizkusili v vožnji na čas z dirkalnim fiat seicento sporting in v dvoranskem tekmovanju SportDrift. Prisotni bodo tudi simulatorji najnovejših dirkaških iger ter dirkači svetovnega formata. Tako kot lani ne bo manjkal niti svetovni projekt SportDrift, ki ga uspešno predstavlja nekdanji dirkač v formuli 1 Karl Wendlinger.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.