Avto
64 ogledov

Vrhunski tat na plačilni listi BMW

Daleč največ ukradenih vozil je znamke Volkswagen, sledita znamki Renault in BMW Žurnal24 main
V krajah avtomobilov izjemno podkovani Bolgar je dobil nenavadno ponudbo za delo. Zaposlili so ga pri BMW.

32-letnik z imenom Dimitar je v preteklosti velikokrat prišel v navzkriž z zakonom zaradi svoje podjetnosti pri kraji luksuznih avtomobilov. Med najbolj priljubljenimi so bili prav lepotci znamke BMW.

Kot je povedal nekdanji šef kriminalistične pisarne na Dunaju Maksimilian Edelbaher, na nedavnem simpoziju v Sofiji, gre za "računalniškega genija, ki je oborožen z 'magično' napravico velikosti le nekaj centimetrov, z njo pa lahko v manj kot petih sekundah odpre zaklenjena vrata najprestižnejših limuzin."

Kot še poroča bolgarski časnik Standard, so po Edelbaherjevih besedah sposobnosti tatu najprej opazili pri znamki BMW in ga zaposlili kot svetovalca za varnost njihovih vozil pred krajami. Nato pa je "sodelovanje" razširil še na avstrijsko policijo in nekatere zavarovalnice, s čimer je dosegel, da so proti njemu ovrgli odškodninske tožbe.

Nekdanji tat je tako danes eden vodilnih predavataljev o tem, kako zavarovati avtomobil pred krajo.

Komentarjev 3
  • Dejan Škraba 13:14 14.avgust 2014.

    Ampak vedno pride nekdo še boljši :)

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 14:53 07.avgust 2014.

    Ni kej. Če si goljuf te noben ne mara, če si pa izredno dober goljuf si pa spoštovanja vreden in zato celo nagrajen. Take so vrednote zahoda.

  • Leon Plemeniti 10:49 04.avgust 2014.

    Ni kej dobr se majo te vzhodno evropski izmečkinajprej kradejo pa ropajo po evropi pol dobijo paslužbo pri BMW !!!VIVA EUROPE !!!