Avto
19 ogledov

Vsak peti zaradi mrčesa iz rok izpusti volan

Voznica Shutterstock
Leti, leti, leti ... Mrčes in žuželke v avtomobilu so lahko povod za tragedijo. Preden se z vozilom odpeljete, jih odstranite iz potniške kabine.

Veliko voznikov in voznic se boji živalic, še posebno os, ki si jih nihče ne želi imeti v vozilu. Veliko nevarneje kot same živalce pa je lahko kriljenje z rokami, ko želi voznik med vožnjo iz avta odstraniti "nepovabljene" potnike. Posledice so lahko katastrofalne. Raziskave kažejo, da veliko voznikov zažene pravo paniko, ko jih med vožnjo zmoti mrčes.

Obsežna britanska statistika razkriva, da je v enem letu zaradi mrčesa več kot pol milijona voznikov doživelo večjo ali manjšo nesrečo, škoda na vozilih pa je bila ocenjena na 50 milijonov evrov. To je poleti glavni vzrok odvračanja pozornosti voznikov s ceste.

Kar tri četrtine voznikov so dejale, da so morale zaradi mrčesa in žužkov panično zavirati. Zastrašujoče je, da jih je kar petina, medtem ko je poskušala vsiljivca spraviti iz avtomobila, zaradi tega iz rok izpustila volan. Strokovnjaki opozarjajo, da so najnevarnejše ose, ki rade poletijo skozi odprto okno v avtomobil. Vbod v vrat je lahko za voznika z alergično reakcijo tudi usoden.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.