Avto
8787 ogledov

VW bo v servisne delavnice zaradi lučke vpoklical 700.000 vozil

Volkswagen tiguan Andrej Leban
Volkswagen bo po vsem svetu zaradi morebitnih težav z lučko v kabini v svoje delavnice vpoklical okoli 700.000 modelov tiguana in tourana.

Nemški Kfz-Betrieb, ki so ga povzeli drugi nemški mediji in tudi Automotive News Europe je v ponedeljek poročal, da lahko zaradi vlage pride do kratkega stika na svetlobnem traku na panoramski strehi prizadetih avtomobilov. Kratek stik v LED-modulu lahko povzroči poškodbe na strehi in morebiti tudi požar, pišejo pri nemški reviji. Samo v Nemčiji naj bi bilo v delavnice na preventivni pregled vpoklicanih 52.500 vozil.

varnostni pas VARNOSTNI PASOVI IN BLAZINE Avto Zaradi varnostnih pasov grozi vpoklic 400 tisoč vozil

Nemški novinarji so zapisali še, da naj bi v podjetju trenutno delali na rešitvi težave, pri čemer so navajali VW predstavnika za stike z javnostjo. 

Volkswagen vpoklici Avto Če se ne boste odzvali vpoklicu, vam ne bodo registrirali avta

VW povečuje proizvodnjo

Pri Volkswagnu so sicer ravno v ponedeljek najavili, da bodo povečali proizvodnjo vozil v domačem Wolfsburgu iz 790 tisoč (2017) na milijon vozil letno, kar naj bi dosegli že prihodnje leto. 

Mercedes je bila prodajalka daimlerjevih vozil. Dizelski motorji Avto Daimler po obtožbah v vpoklic kar treh milijonov vozil

Povečanje proizvodnje je povezano tudi z odločitvijo, da bodo v domačem kraju prevzeli kapacitete iz Zwickaua, kjer bodo po novem proizvajali električna vozila in mehiške Pueble. Vodja proizvodnje in logistike za znamko Volkswagen Andreas Tostmann je ob tem poudaril, da bodo v naslednjih dveh letih vse njihove nemške tovarne z namenom ostati konkurenčne povečale produktivnost za 25 odstotkov. 

Mercedes AMG Nerodna reč Avto Vpoklic, ker je prehiter med vzvratno vožnjo
Komentarjev 7
  • evelux 07:13 21.avgust 2018.

    Zelo zanimivo ...in spet VW.... ovce pa še kar naprej slepo norijo za VW vozili pa to moraš bit blesav do kraja .... v vseh pa se pelješ kot v starem golfu ....