Avto
890 ogledov

Daimler po obtožbah v vpoklic kar treh milijonov vozil

Mercedes je bila prodajalka daimlerjevih vozil. Žurnal24 main
Daimler bo v Evropi vpoklical kar tri milijone vozil. Med vozili s spornimi dizelskimi motorji so priljubljeni modeli razredov C, E in R. Nemški velikan je hkrati napovedal naložbo v višini 220 milijonov evrov, s katero bo zmanjšal emisije pri omenjenih skupini vozil.

Šefi nemškega velikana so odločitev o investicije za posege s ciljem zmanjšanja izpustov dušikovih oksidov sprejeli, ker so emisije nevarne za povzročitev bolezni dihal, so sporočili iz Daimlerja.

Dodali so, da bodo ob vpoklicih vozil s spornimi motorji, ki se bo zgodil v naslednjih tednih, izboljšali učinkovitost sistemov za merjenje izpustov njihovih avtomobilov, to pa lastnikom vozil ne bo povzročilo nikakršnih stroškov.

Spremembe ob nadzoru zakonodajalcev

Afera se je zakuhala pretekli teden, ko so nemški mediji poročali, da je Daimler prodajal vozila z motorji, ki so proizvajali višje izpuste od dovoljenih. To naj bi se dogajalo med leti 2008 in 2016. 

Pri Daimlerju so še pojasnili, da bodo vse ukrepe na vozilih z motorji Euro5 in Euro6 izvajali v tesnem sodelovanju z nemškimi regulativnimi organi.

Iz podjetje Autocommerce, d.o.o., uvoznika za vozila Mercedes-Benz so sporočili, da bodo tudi v prihodnje sledili usmeritvam družbe Daimler AG. Ali bodo in v kakšnem obsegu razširjeni prostovoljni servisni ukrepi za omenjena vozila tudi v Sloveniji, ta trenutek še nimajo informacij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.