Avto
1151 ogledov

VW opustil razvoj vozil na plin

Volkswagen CNG Volkswagen
Pri Volkswagnu imajo električna vozila prednost pred drugimi pogoni, vključno pred vozili na zemeljski plin.

Skupina Volkswagen se bo v prihodnosti osredotočila na razvoj električnih avtomobilov z baterijami. Ostale pogonske tehnologije bodo morale biti ob strani - vključno s pogoni vozil na zemeljski plin, ki naj bi jih prenehali razvijati.

Mehanik Avto Avtomobili, ki se jim večina mehanikov izogiba

Šef Volkswagna Herbert Diess se v celoti zanaša na elektromobilnost. "Avtomobile s pogoni na plin bomo postopoma izločali iz prodaje," izjave iz Volkswagna navaja "Handelsblatt". Doslej so imeli avtomobile na stisnjen zemeljski plin na voljo tako Volkswagen kot tudi Audi, Škoda in Seat. Vendar pa na trgu nikoli niso imeli prevladujoče vloge, dejal Diess in dodal, da je zato prispevek plinskih vozil k manjšemu odtisu CO2 premajhen.

Volkswagen CNG | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Vgradnja avtoplina Avto Nasveti voznikom in serviserjem vozil na avtoplin

VW se, tako kot drugi proizvajalci, trudi izpolnjevati stroge zakonske norme glede izpustov CO2, ki jih je določila EU. Električni avtomobili so trenutno najhitrejša pot do klimatsko nevtralne vožnje, so prepričani v Wolfsburgu. Vendar pa so stroški razvoja ogromni, še posebej, ker proizvajalci vozil hkrati vlagajo milijarde evrov v povezano in avtonomno vožnjo. Zaradi tega je Diess večino razvojnih izdatkov Volkswagna usmeril v e-mobilnost.

Avtomobilski ključi Pri nas! Avto Prihajajo nove tablice in kup drugih novosti

Poleg 100-odstotno električnih avtomobilov je največje upanje trenutno pogon na gorivne celice. Diess ne verjame, da bodo gorivne celice v naslednjih desetih letih prevladale. Tekmeci, kot sta Toyota ali Hyundai, pa že imata v svoji ponudbi ustrezne vodikove avtomobile.

Volkswagen CNG | Avtor: Volkswagen Volkswagen

bugatti chiron VRTOGLAVA GLOBA Avto Ko avtomobilistom ni treba skrbeti za izpušne pline
 
Komentarjev 1
  • maresem 16:50 08.marec 2020.

    Kakšna ekološka zavest, pred parimi leti pa največji onesnaževalci in prevaranti. VW je zame en gigant gnoja.