Avto
9527 ogledov

VW: Stroški popravil bodo tudi za 30 odstotkov nižji

zavore Profimedias
Skupina Volkswagen bo na avtomobilskem salonu v Frankfurtu uradno predstavil električnega "golfa" ID3, ki prinaša velike spremembe tudi v mehanične delavnice.

Automotive News Europe (ANE) piše, da želi skupina Volkswagen zgraditi novo skladišče za shranjevanje visokonapetostnih baterij in ključnih pod-komponent akumulatorjev, kot so moduli. Skladišče v nemškem Kasselu bo del smelih načrtov po znatnem povečanju poprodajnega prometa, ki bo posledica predvideni rasti zanimanja za električne avtomobile v naslednjem desetletju. 

Jožko Tomšič Novi lastnik Avto Poprodaja ključna, kako obdržati kupca na pooblaščenem servisu?

Volkswagen želi na ta način zagotoviti garancijo za svoje električne modele, in sicer, da bo morala baterija vozil tudi po osmih letih oziroma 160 tisoč prevoženih kilometrih zagotavljati vsaj 70 odstotkov začetne zmogljivosti.

Volkswagen ID.3 | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Prodaja originalnih nadomestnih delov in opreme za popravila in vzdrževanje je pomemben del celotne prodaje. Morda ni najbolj glamurozna stran industrije, vendar pa strokovnjaki trdijo, da gre za izjemno donosen posel, katerega marže so skrbno varovana skrivnost.

Servisna delavnica Neumni? Avto Tretjina lastnikov avtov pri nas plačuje za servise veliko več, kot bi lahko

ANE navaja trditve Volkswagna, da bodo električna vozila negativno vplivala na poslovanje, saj bodo stroški popravil na račun manjšega števila mehanskih komponent, manj zahtevnih in zapletenih sklopov in manjše obrabe za 20-30 odstotkov manjši, posledično pa bo manjši zaslužek v poprodaji in servisu.

"Poprodajni izdelki so že dolgo pomemben vir podpore dobičkom skupine Volkswagen. Glede na preusmeritev v električno mobilnost in digitalizacijo si zelo prizadevamo, da to tudi v prihodnje ostane tako," je za ANE dejal vodja prodaje pri VW Christian Dahlheim.

Volkswagen ID.3 | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Servis mehanik servisni pregled avtoservis Tragikomično Avto Državni organ zahteva najdražji servis in olje z največjim popustom

VW napoveduje, da se bo vozni park avtomobilov na globalnih cestah do leta 2030 povečal za polovico in bo znašal 150 milijonov vozil. Od tega naj bi bilo elektrificiranih 10-15 odstotkov vozil. Pri skupini VW pričakujejo, da bodo do leta 2025 prodali tri milijone elektrificiranih avtomobilov.

Audi A6 limuzina Monopol Avto Katastrofa pri servisu klime: razlike v Sloveniji še višje kot drugod

Dahlheim še pravi, da bo povečanje voznega parka prav gotovo pomagalo nadomestiti finančni izpad pri vzdrževanju in popravilih električnih vozil.
 

Komentarjev 4
  • eaq89064 18:19 08.september 2019.

    Ostanite doma mama iz New Yorka je delila svojo skrivnost o tem, kako je sposobna vzeti 1500 ameriških dolarjev na teden od spletnega dela Le tri tedne po izgubi starega zaposlitve ... Preberite več.........>>>>> www.WebWork3.Com

  • supreme 09:30 08.september 2019.

    Ocitno tule nimajo urednika, ki bi pregledal napisano ...predno se karkoli objavi. Zato se pa lahko berejo same neumnosti.

  • Janez_53 09:09 08.september 2019.

    Avtor članka, čestitam! Šalabajzerski naslov vam je odlično uspel! Le tako naprej! Mogoče še izumite kaj boljšega, kot je: "VW: Stroški popravil se bodo zmanjšali tudi za 30 odstotkov manjši". Očitno svojega izdelka pred objavo ne prekontrolirate.