Avto
1893 ogledov

VW tiguan allspace za očeta, mamo in še pet otrok

Volkswagen Tiguan Allspace
1/15
Saša Despot
Izbira suvov s sedmimi sedeži je še pestrejša. Volkswagen s tiguanom cilja na zahtevnejše družine z večjimi potrebami po prostoru ali na družine z več otroki.

Športni terenci so enoprostorce porinili na rob izumrtja. Tudi VW sharana. Atraktivna oblika in višji položaj sedenja je pri večini kupcev suvov, ki so pred tem kupovali predimenzionirane enooprostorce z velikimi prtljažniki za skladiščenje vsega kar so potrebovali in tudi tistega kar niso, prevladala. A športni terenci potreb vseh kupcev ne morejo in niso zadovoljili. Sploh tistih, ki potrebujejo tretjo sedežno vrsto in večji prtljažnik. 

Vse bolj zaželeni so zato suvi, ki v osnovi ponujajo pet, za doplačilo pa sedem sedežev. Takih je na trgu kar nekaj, recimo nissan x-tail, hyundai grand santa fe, po novem tudi VW tiguan allspace.

Volkswagen Tiguan Allspace | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Večji, višji, prostornejši

V primerjavi s klasičnim tiguanom je daljši za konkretnih 21,5 centimetra in v dolžino meri 4,7 metra. Hkrati se sedi še za centimeter višje, tudi v višino ga je za tri centimetre več. Za 120 litrov je razkošnejši tudi prtljažnik. 700 litrov meri s petimi sedeži in 1775 litrov, če podremo tudi drugo vrsto sedežev. Če potniki sedijo v vseh treh vrstah, še vedno ostane za 230 litrov prostora za prtljago.

 | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Medosje je v primerjavi s klasičnim tiguanom raztegnjeno za 11 centimetrov, kar pomeni za šest centimetrov več prostora v drugi sedežni vrsti, ki je za nameček tudi vzdolžno pomična, in sicer za največ 18 centimetrov

Do B stebrička bistvenih vizualnih sprememb ni. Allspace ima nekoliko predrugačen pokrov motorja, drugačen je tudi zaradi večjih bočnih steklih in daljše strešne linije, zadaj pa ga prepoznate po trapezastih okrasnih elementih v difuzorju.

Volkswagen Tiguan Allspace | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Nekoliko je bogatejša tudi serijska oprema. Za 28.884 evrov evrov, kolikor je vstopna cena tiguana allspaca kupec dobil serijsko „front asissist“ s funkcijo zaviranja v sili (prepoznava tudi pešce), 6,5-palčni zaslon na dotik, večfunkcijski volan, led dnevne luči, „lane assist“, ki voznika opozarja na nenamerno menjavo voznega pasu, parkirni sistem park pilot, 17-palčna platišča.

 | Avtor: Volkswagen Volkswagen


VW tuguan allspace je namenjen tistemu, ki potrebuje večji prtljažnik, saj je v osnovi petsedežnik ali sedem sedežev, kar vozilo podraži za 636 evrov. V primerjavi s podobno motoriziranim in opremljenim tiguanom je tiguan allspace dražji med 2.500 in 3.000 evrov.

V letu 2018 uvoznik načrtuje 400 VW tiguanov allspace in 1300 klasičnih tiguanov s slovenskimi registrskimi tablicami.

 

 | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.