Avto
53 ogledov

Tiguan je postal pravi GTI

VW tiguan Volkwagen
Odslej je mogoče naročiti tudi najmočnejši različici VW tiguana z bi-turbo dizlom iz passata in bencinarjem iz golfa GTI. Hitro? Še kako!

Volkswagen je odprl možnost naročil za najmočnejša motorja v ponudbi suva tiguan. Z njima se bo tiguan sedaj kosal z močnimi različicami konkurence iz premium razreda, seveda predvsem nemškega izvora. 

Oba motorja sta sicer že znana, v obeh primerih gre za zmogljiva štirivaljnika. 2,0-litrski TSI ima na razpolago 162 kW (240 KM) moči), s katerimi bo tiguan do 100 km/h pospešil že po 6,5 sekunde in dosegal najvišjo hitrost 220 km/h. 

Še za odtenek zmogljivejši pa bo bi-turbo dvolitrski TDI, ki ima na razpolago kar 176 kW (240 KM) in je bil doslej znotraj koncerna rezerviran izključno za model VW passat. Gre sploh za najmočnejši štirivaljni dizel v segmentu. Tiguan bo z njim šprintal enako hitro kot v neuradni GTI različici, torej v 6,5 sekunde, končno hitrost pa dosegel šele pri 228 km/h.

Obe različici bosta imeli serijski sedemstopenjski DSG menjalnik in štirikolesni pogon. Na slovenskem konfiguratorju Volkswagna je trenutno le cena za dizla in sicer od 42.500 evrov naprej, kar je zelo podobno ceni v Nemčiji. Tam bo TSI motor stal od 39.600 evrov naprej. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.