Avto
11061 ogledov

VW ukinja ročni menjalnik

VW Golf Variant Saša Despot
V prihodnosti bo znamka Volkswagnov v programu osebnih avtomobilov ponujala le še samodejne menjalnike. Znan prvi model, ki bo na voljo le z avtomatskim menjalnikom.

Znamka osebnih avtomobilov VW v prihodnje naj ne bi imela več v ponudbi modelov vozil z ročnim menjalnikom. Tako piše priznana nemška revija "Auto, Motor und Sport". Proizvajalec želi s to odločitvijo privarčevati na stroških, ki bi nastali za razvoj običajnih menjalnikov.

VW taigo Avto V Evropo je pripeljal volkswagnov brazilec taigo

Prvi model, ki ne bo več imel ročnega menjalnika, bo tretja generacija kompaktnega športnega terenca tiguan, ki bo na voljo od leta 2023. Od leta 2030 na glavnih trgih Kitajske, ZDA in Evrope verjetno ne bo več modela VW z ročnim menjalnikom.

VW ID.4 ID.4 Avto Test svetovnega avta leta - je res tako dober?

Tudi, če se od ročnega menjalnika uradno ne bo poslovilo veliko proizvajalcev avtomobilov, bo zaradi prehodov na električne avtomobile v naslednjih desetletjih ta izumrl, napovedujejo strokovnjaki. Z nekaj izjemami, kot je porsche taycan, električni avtomobili nimajo večstopenjskega menjalnika. Čeprav proizvajalci niso določili določenih datumov, do katerih ne želijo več ponujati vozil z motorjem z notranjim zgorevanjem, jim vse strožje mejne vrednosti emisij dolgoročno ne bodo pustile druge izbire.

Volkswagen logo 199 398 500 A Avto VW ukinja svoj najbolj množičen izdelek

VW Golf Variant | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Volkswagen fox Avto Volkswagen prodaja avtomobile brez opreme. Ta model sploh nima radia!

Tržni delež avtomatskih menjalnikov raste

Tržni delež samodejnih menjalnikov se je v zadnjih letih že povečal. Razlogi pa so različni: na eni strani so postali vse bolj ekonomični, bolj športni in udobnejši, predvsem zaradi prehoda s klasičnega samodejnega menjalnika na neposredni menjalnik. Sodobne različice imajo zdaj do devet stopenj. Po drugi strani pa številni sistemi pomoči, kot so piloti za pomoč pri vožnji v zastojih z ročnim menjalnikom preprosto niso mogoči. 
 

Komentarjev 5
  • Avatar Jaka Steiner
    jaka4 20:57 30.avgust 2021.

    Odločitev bodo še obžalovali.

  • smoljo 19:04 30.avgust 2021.

    Vw ukinja ,zarad stroškov razvoja ,haha,ne prej zaradi poplačila penalov in tožb ..sicer je pa vw ena skupina bedakov,saj ni čudno da jim nihce vec noce delat ,delov za avte,ker imajo tako nore pogoje ,da te kap.na konco je pa ...prikaži veča šrot skup sestavljen

  • antitrust 16:46 30.avgust 2021.

    Očitno so se odločili za poslovni samomor. Najprej klobase, zdaj še ročni menjalnik....Če jim tako paše naj......Haha