Avto
7 ogledov

Vzpenjajočemu se levčku vnovič uspelo

308 je pripravljen na boj s hudo konkurenco v C-razredu.
1/9
Žurnal24 main
Peugeot 308 ima vse potrebne lastnosti, da uspešno stopi v ne tako majhne čevlje svojega predhodnika. V marsičem se spogleduje tudi z razredom višje.
 

PLUSI, MINUSI

Plusi: udobje, opremljenost, vozne lastnosti.

Minusi: cena.

Z naslednikom priljubljenega peugeota 307 so pri Peugeotu dobro premešali karte v C-razredu. Peugeot je bil ob razvijanju modela 308 pred veliko dilemo. Kako izboljšati tržno uspešnico, ki je v sedmih letih našla več kot dva milijona kupcev? Zdaj, ko smo tudi uradno preizkusili predstavnika tega francoskega proizvajalca v "golfovem", C-razredu, se odgovor ponuja kar sam od sebe.

Rast in izboljšana kakovost
Peugeot 308 je tako v dolžino kot širino za šest centimetrov večji, ima enako medosno razdaljo (261 centimetrov) in je le za odtenek nižji, kar pomeni prostorno notranjost, namenjeno prevozu do pet ljudi. Položaj za volanom je za razred boljši kot pri predhodniku, enako trdimo tudi za izbrane materiale in kakovost izdelave. Paket premium ponuja tudi nadpovprečno založenost z opremo, v katero spadajo tudi v celoti usnjena notranjost, navigacijska naprava in panoramsko strešno okno.

Notranjost je udobna, beli merilniki namigujejo tudi na športnost. © Miha Pečoler

 
Prepričljiva pogon in lega
Za pogon testnika je skrbel že znani prepričljivi 2.0-litrski agregat
Hdi , ki v sodelovanju s šeststopenjskim ročnim menjalnikom deluje zelo dobro. Izboljšav je bilo deležno tudi podvozje, ki zagotavlja suvereno lego na cesti, le ob zaviranju pri večjih hitrostih avtomobil nevarno zaniha, kar nakazuje neenakomerno porazdelitev teže. Na papirju zelo dober, v praksi pa še boljši je peugeot 308. Pomisleki se bodo pojavili le glede cene, s katero sili razred višje, čeprav to ni edino področje, kjer je tako.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.