Avto
3 ogledov

XC 90 prihaja leta 2014

Volvo XC90
1/4
Volvo
Švedski proizvajalec vozil Volvo je na spletu pokazal nove skice vozila, ki bo leta 2014 zamenjal aktualno generacijo modela XC 90. Znane so tudi že prve podrobnosti.

Novinec bo imel sedem sedežev, na cesti pa bo zamenjal že legendarni model XC90, ki ga je Volvo predstavil leta 2002 na avtosalonu v Detroitu.

Čeprav je do proizvodnje še daleč, pa so že znane nekatere podrobnosti. podrobnosti. Kot prvi bo narejen bo na novi platformi SPA (Scalable Platform Architecture). Švedi napovedujejo velik napredek na področju nižje porabe goriva in zmanjševanju emisij CO2. V paleti motorjev naj bi bili le štirivaljniki podkrepljeni s turbopolnilniki, omenja pa se tudi prihod hibridne različice. Tri različne skice zadka, ki so se pojavile na spletu, so nastale v Volvovem Concept centru v Kaliforniji, kot največja konkurenta pa omenjajo BMW X5 in mercedes-benz razreda M.

Model XC90 je postal eden najbolj prepoznavni švedskih izvoznih produktov, ki je velik uspeh zabeležil v ZDA. Leta 2005 so prodali kar 85.000 prestižnih športnih terencev.

Komentarjev 1
  • jokovine 18:24 07.junij 2012.

    ** Komentar je bil zaradi neprimerne vsebine odstranjen **

Sorodne novice