Avto
104 ogledov

Za 5 evrov domov odpeljala Američana

All American Car Meeting
1/20
Anže Petkovšek
Minuli konec tedna so po Ljubljani brneli motorji V8. V ljubljanskem BTC je bil namreč že 8. All American Car Meeting (zbor ameriških vozil).

Vremenska napoved je bila letos pisana na kožo organizatorjem dogodka V8 Clubu Slovenija.

Na prireditveni prostor v BTC v Ljubljani se je namreč pripeljalo več kot 150 ameriških vozil iz Slovenije in soseščine, ki so bili paša za oči za številne obiskovalce. Ti so se lahko pobliže spoznali s hrupnimi in mogočnimi V6 in V8 pogonskimi agregati v fordih, corvettah, buickih, chryslerjih in drugih modelih ameriških znamk.

Pobliže so lahko spoznali ameriško rock 'n' roll kulturo, vključno s koncertom v večernih urah, v ospredju pa so bili tudi tokrat avtomobili. Za najlepšega (Best of Show) so izbrali fordov pick-up hot road avstrijskega lastnika, v merjenju glasnosti izpuha pa je z 147,6 decibela najbolj rjovel mustang GT cervini's eleanor.

Letošnja novost je bila tombola, glavna nagrada pa avtomobil. Sreča se je nasmehnila predstavnici nežnejšega spola, ki je za pet evrov, kolikor je stala srečka, domov odpeljala chrysler stratusa z V6-motorjem letnik 1999.

Če ste prireditev zamudili, si lahko nekaj utrinkov ogledate v fotogaleriji zgoraj.

Nagrade:
Best of Show: ford pick-up hot rod (Austria)

Best Pick Up: chevrolet C10 silverado

Best 70's: chevrolet monte carlo

Best Cabrio: chevrolet camaro RS (Hrvaška)

Best 80's: chevrolet corvette C3

Best 30's: overland

Best Motorcycle: fuckin harley

Best 60's: cadillac sedan deville

Častni udeleženci: vojaški hummer – HMMWV


Merjenje glasnosti:
harley davidson 147,8 decibela

2006 mustang GT cervini's eleanor 147,6 decibela

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.