Avto
33 ogledov

Za bolj varno in varčno dostavo

Volkswagen caddy Gregor Prebil
V četrtek je podjetje Coca-Cola HBC Slovenija na Vranskem v centru varne vožnje AMZS prevzela 76 povsem novih vozil volkswagen caddy, kar bo precej pripomoglo k višjemu odstotku prodanih dostavnih vozil v Sloveniji, ki sodi med najmanjše evropske trge, hkrati pa bodo z novimi vozili manj obremenjevali okolje.

V Sloveniji je letno registriranih okoli 5.000 lahkih gospodarskih vozil, letos pa se bo ta številka, če gre soditi po prvi polovici leta, dvignila. Tudi zaradi flotnih nakupov, kot je 76 dostavnih vozil volkswagen caddy, ki jih je na slavnostni prireditvi na Vranskem prevzelo podjetje Coca-Cola HBC Slovenija.

Prihranek na gorivu in manj emisij
Na prireditvi, na kateri so nagradili tudi najbolj varčne voznike dostavnih vozil, so poudarili skrb za varovanje okolja. Z novimi vozili bodo z nižjimi izpusti znatno manj obremenjevali okolje, celotna flota vozil pa naj bi na 100 prevoženih kilometrov porabila več kot 100 litrov manj goriva. Še posebej vzpodbudna je skrb za varno vožnjo. Vsi vozniki se bodo v dvodnevnem treningu varne vožnje pod budnim očesom usposobljenih inštruktorjev varne vožnje pobližje spoznali z vozili in vsemi elementi varne vožnje.

Julij najbolj varen mesec v zadnjih 50 letih
Na varnost je na prireditvi opozoril tudi generalni direktor direktorata za promet na ministrstvu za promet Bojan Žlender, ki je sporočil vzpodbudno novico, da je bil julij na slovenskih cestah najbolj varen mesec v zadnjih 50 letih. K temu naj bi pripomogel novi zakon in izobraževanja na poligonih varne vožnje, kot je AMZS-jev center na Vranskem.

Komentarjev 2
  • greegor 16:22 02.september 2011.

    pa se okolica je kul..

  • greegor 16:22 02.september 2011.

    Koka kola je zakon