Avto
12410 ogledov

Za dosego podnebnih ciljev v dražitev bencina in dizla

bencinska črpalka, gorivo
Povečali bi okoljski davek za motorje na notranje zgorevanje in tudi gorivo (bencin in dizel), da bi lažje dosegli okoljske norme do leta 2030.

Po pobudi nemške zveze za zaščito okolja in narave (BUND) naj bi bencin in dizel postala bistveno dražja. Za avtomobile, ki oddajajo več emisij, bi morali v prihodnje plačati še večje dajatve.

Dizelski avtomobili Nova Evropska komisija Avto Nova Evropska komisija pripravlja nov udarec za bencinske in dizelske avtomobile

Po enem od predlogov naj bi se cena bencina do leta 2030 zvišala za 46 centov na liter, dizel pa za 53 centov. Hkrati je bistveno višja cena za izpuste CO2 osrednji gradnik predloga za temeljne spremembe prometne politike, s čimer bi lahko Nemčija dosegla podnebne cilje. BUND predlaga davek na CO2, ki bi se leta 2020 začel s ceno 50 evrov in se do leta 2030 povečal na 200 evrov. Kot menijo v BUND, bi predlagane cene za CO2 povzročile dvig cen bencina za 12 centov leta 2020 in 46 centov do leta 2030. Dizel bi bil leta 2020 dražji za 13 centov, leta 2030 pa za 53 centov na liter.

bencinska Svet Neverjeten prizor na bencinski črpalki

"Brez 180-stopinjske prometne politike pariški podnebni cilji ne bodo dosegljivi," je v Berlinu v četrtek dejal predsednik BUND Olaf Bandt. Sprememba mobilnosti mora privesti do manjšega cestnega in zračnega prometa. Tako bi se lahko po optimizaciji železniškega sistema domači nemški zračni promet leta 2030 popolnoma preusmeril na železniški.

Komentarjev 6
  • mig29 09:35 27.december 2019.

    Gretomanija ni brezplačna. Zato se pa američani in kitajci ne igrajo gretomane. Evropski gretomani pa ekološki denar rabijo za nedelavne migrante. Za oblastnike EU je interesna sfera samo kako nabijanja davkov, kako pobrati od ljudi denar. Kako že gre ta ...prikaži veča ekonomska denarna pot - bogat vedno finančno eksplotira revnejšega.

  • wolf.ata 09:34 22.december 2019.

    Banda bedasta,kaj pa ladje in nafta v morju,kak pa kurjenje plastike,Kitajska in Indija,ji onesnažujejo za celo Evropo,kaj pa letalski promet in metanje smeti iz njih,kaj pa načrtno metanje kemikalij v naravo,sekanje pragozdov,ki so največja pljuča sveta in največji pridelovalec kisika,ja ...prikaži več samo zavajanje ljudi,vse resetirati,izleti tem največjim korporacijam vpliv na ljudi,Soros in ostalim vse vzeti,da ne bodo vplivali na zivljenje.......m

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 21:44 20.december 2019.

    Dvignili bodo cene,da bodo lahko več pokradli!! Muči jih tudi dejstvo,da zaradi nizke porabe prodajo manj goriva in z tem manj davkov!! Za okolje pa zopet ne bodo naredili nič!!