Avto
105 ogledov

Zagreb od 5. aprila središče avtomobilske industrije

Rimac concept S Newspress
Po osmih letih bosta Zagreb in Hrvaška spet odprla avtomobilski salon. Zagreb Auto Show se začne 5. aprila in zaključi 10. aprila. Vstopnica stane okoli pet evrov, razstavljalcev je okoli 200.

Hrvati so skrbno izbrali termin za avtosalon, ki svoja vrata odpira zgolj mesec dni po ženevskem avtomobilskem salonu, enem najbolj pomembnih na svetu. To pomeni, da bodo številni novi avtomobili, ki so bili razstavljeni v Švici, svoje mesto našli tudi na razstavnem prostoru v Zagrebu. Med njimi bo tudi hrvaški elektirčni superšportnik rimac concept.

V hrvaški prestilnici bodo pri podjetju Rimac Automobili prestavili en avtomobil, električna kolesa in del napredne tehnologije, razkriva lastnik podjetja Mate Rimac, o katerem so po avtosalonu v Ženevi pisali mediji iz vsega sveta. Rimac pravi, da je zagrebški avtosalon nujen s stališča zanimanja za avtomobile in tudi podporo njihovi avtomobilski industriji.

Audi Q2 | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil
Renault scenic | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil


Rimčev concept S ima več kot 1000 kilovatov moči (1384 KM), od 0 do 100 km/h pospeši v 2,5 sekunde, najvišja hitrost je 365 km/h.

Novi audi Q2 in porsche 718

Audi bo na salonu pokazal najnovejši in najmanjši Q, Q2 in tudi konceptni e-tron quattro concept. Seat bo po svetovni premieri v Ženevi agrebu pokazal svoj prvi SUV ateco, Škoda bo pokazala fabio R5 combi, najmočnejšo octavio RS 230 in luksuzno opremljeni novi superb L&K. Porsche je v Ženevi premierno razkril 718 boxster, ki bo imel tudi hrvaško premiero, kot tudi modeli macan GTS in 911 Turbo S coupe II generacije. Volkswagen bo pokazal novega tiguana. Na Renaultovem prostoru bodo razkrili novega scenica, Opel pa karavansko astro sports tourer.

Hyundai ioniq | Avtor: Hyundai Hyundai

Japonci v ospredju

Peugeot bo premierno pokazal prenovljeni model 2008, videti bo možno tudi novi ford focus RS, Mazda bo razkrila konceptno vozilo koeru. Ena največjih zanimivosti bo hyundai Ioniq, trenutno edini avtomobil na svetu, ki je na voljo s tremi pogoni: kot klasični hibrid, priključni hibrid in popolnoma električni model. Toyota bo pokazala vodikov model mirai, na ogled bo tudi novi prius, hilux in veliki enoprosotrec toyota proace.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.