Avto
200 ogledov

Ob prenovi GT line tudi za peugeot 2008

Prenovljeni peugeot 2008
1/30
Peugeot 2008
Peugeot je po treh letih prenovil svojega križanca B segmenta - model 2008. Oblikovne spremembe so minimalne, obogatena je paleta motorjev, nova je oprema GT line, napredek je bil narejen na področju povezljivosti.

Dizajn francoski oblikovalci niso bistveno spreminjali. Najbolj opazna novost so žarometi s črnim ozadjem in tridimenzionalni "kremplji". 2008 ostaja robusten - na to nakazujejo obloge blatnikov, navpična prednja okrasna maska in spodnji ščitniki pod odbijači, kot tudi strešni prtljažni drogovi, okrasni profil zadnjih vrat in prtljažna vrata.

GT line tudi za 2008

Novost je stopnja opreme GT Line, ki poudarja športnost in ekskluzivnost. Ta stopnja opreme je univerzalna pri vseh modelih.

GT Line stoji na kolesih z ekskluzivnimi 17-palčnimi platišči eridan z diamantno dodelavo in v sijajni črni barvi. Kromane dodatke iz serijske opreme nadomeščajo črni elementi, in sicer okrasni profil prednje okrasne maske, okrasne obrobe meglenk, pokrovi vzvratnih ogledal in strešni prtljažni drogovi. Prednja okrasna maska ima v tem primeru rešetko v črni kromani barvi (Black Chrome) in napis v športni rdeči barvi, zadnji spodnji ščitnik pa je iz nerjavnega jekla in mu je dodano še okrasno ustje izpušne cevi. Na prednjih blatnikih in na prtljažnih vratih so dodani monogrami GT Line.

Rdeče-črna tematika

GT line v notranjost prinaša pragove iz nerjavnega jekla z napisom Peugeot, aluminijaste obloge pedalov in preproge z rdečo obrobo. Visoko nameščeno instrumentno ploščo osvetljuje krog diod led rdeče barve, ki se ujema s temo RedLine zaslona na dotik. Po prednjih sedežih in zadnji sedežni klopi, po naslonih za roke v vratih, zaščitnem mehu in ročaju prestavne ročice, ročaju ročne zavore in majhnem volanskem obroču so prepredeni rdeči prešivi. Ta dva elementa sta sicer iz polnega zrnastega usnja. Rdeče obrobe, ki krasijo vratne kljuke, najdemo tudi na varnostnih pasovih.

Vsebina telefona se preslika na ekran

V notranjosti je bil ob prenovi poudarek na svetlem ambientu. Zadnja sedežna klop je deljiva v razmerju 1/3-2/3, prostornina prtljažnika meri med 410 in 1400 litri, odvisno od postavitve sedežev.

Sistem za nadzor oprijema Grip Control je na voljo pri bencinskih in dizelskih motorjih ter pri ročnih ter samodejnih menjalnikih. Vgrajen je v kombinaciji z zimskimi pnevmatikami (Mud + Snow).

Novost na področju povezljivosti je funkcija mirror screen, ki vozniku omogoča, da na zaslonu na dotik vozila podvoji zaslon svojega pametnega telefona; podpira tehnologiji,mirrorlinkTM in apple carplay.

V ponudbi so motorji Euro6 PureTech in BlueHDi ter ročni in samodejni menjalniki. Na razpolago so motorji z močjo od 60 do 96 kilovatov in emisijami CO2 med 90 in 114 g/km.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.