Avto
4351 ogledov

Zakaj je Facebook prepovedal oglas za varnost na cestah

ANCP varnostni trk trčenje ANCP
Brez golote in brez krvi, a za socialno omrežje vseeno preveč strašljiv.

Avstralsko-azijska izpostava globalnega programa za bolj varne avtomobile (ANCAP) je pripravila promocijski video, ki prikazuje razliko v varnosti med novim in starim avtom. Moški in ženska v svojih najboljših letih, stopita iz svojega običajnega okolja in se usedeta v vsak svoj avto - eden je letnik 1998, drugi 2015, istega proizvajalca. Nato se drug proti drugemu poženeta s hitrostjo 64 km/h. Posledice ne morejo biti enake za oba ...

S tem videom pri ANCAP ljudi spodbujajo, naj nikar ne vztrajajo pri svojem varnostno zastarelem prevoznem sredstvu, marveč za svojo lastno varnost poskrbijo tudi tako, da imajo pri nakupu naslednjega avtomobila v mislih njegove rezultate na neodvisnih testih. 

Rover 100 Avto Trije najnevarnejši avti po Euro NCAP

ANCAP je kampanjo prvič zagnal že lansko poletje, ko pa je želel oglas na Facebooku znova objaviti letos, mu je socialno omrežje to onemogočilo, je poročal Herald Sun. Ali upravičeno, presodite sami.

 

Komentarjev 3
  • mitja vilar 18:05 17.maj 2019.

    Ko bodo na AVP videli ta spot, bodo čez 17 let naredili copy, kot so za igrano nesrečo telefoniranja med vožnjo. In predlagali, da povečajo kazni nepripenjanjas pasom. Normalen človek se trku izogne. Birokrati očitno smatrajo, da so vsi takšni kot oni in se ne.

  • Pepe007 13:04 13.maj 2019.

    Iz tega predvsem vidimo, da so očitno Japonci leta 1998 še prodajali avte brez zračnih blazin. Takrat sem vozil v Evropi narejeno avto, ki je bil izdelan leta 1991 in je imel dve zračni blazini.

  • Tomaz_321 08:29 12.maj 2019.

    Hmmm tudi mene niti najmanj ne straši! To je pa čudno, da je FB prepovedal ta oglas. To so kar lepa opozorila, da je RES, RES, RES potrebno paziti na cesti!