Avto
46 ogledov

Zaradi manjkajočega kosa iščejo 20.000 parkirišč za nove passate

Volkswagen passat Volkswagen
Volkswagen se te dni ubada z zelo nenavadno težavo. Najti mora parkirišče za kar 20.000 praktično izgotovljenih passatov, pri katerih manjka en sam sestavni del. A tega še lep čas ne bo ...

Zaradi požara pri češkem dobavitelju je Volkswagen ostal brez zaloge vratc prostora za "rokavice," torej predala pred sovoznikom. 

Volkswagen sedaj sicer praktično izdelanih passatov iz tovarne v Emdnu ne more predati kupcem, so potrdili v tovarni. 

Zadeva je vse prej kot nedolžna, saj so morali za začetek za štiri dni skrajšati delovni čas delavcem. Novih dobav iz Češke, kjer je požar opustošil proizvodnjo pred tremi tedni, si ne morejo obetati prej kot v nekaj tednih, ker Čehi potrebujejo čas, da usposobijo nova orodja in stroje za izdelavo vratc.

Težavo skušajo rešiti celo z uvozom manjkajočih delov iz kitajske tovarne, saj ima evropski passat ista vratca kot nekateri drugi tamkajšnji volkswagni. Vendar pa bodo na ta način lahko zagotovili le del potrebnih vratc.

Sedaj pri koncernu mrzlično iščejo vsa razpoložljiva parkirišča v stokilometrskem krogu okoli Emdna, na katerih bodo lahko parkirali nesrečne avtomobile, poroča AutomobilWoche.de.

Tovarna v Emdnu je bila na udaru že konec januarja, saj so morali zaradi slabe prodaje passata za nekaj dni ustaviti celotno proizvodnjo. 

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.