Avto
435 ogledov

Zaradi te fotografije Kuštrin ne bo dobil globe

Mercedes Bralka
Konrad Kuštrin zaradi fotografije, kako je parkiral na parkirnem mestu za invalide, ne more biti oglobljen.

Prvega sindikalista zdravnikov je ujel bralec na enem od ljubljanskih parkirišč. Kuštrin je odgovorili takole: "Res sem za nekaj minut parkiral na mestu za invalide, kar sem storil gotovo prvič v življenju. Predlagam, da pošljete sliko ljubljanskemu redarstvu, da mi izdajo plačilni nalog za prekršek, za kar se vam vnaprej zahvaljujem."

A na podlagi fotografije ne bo mogel biti kaznovan. Kot pojasnjuje policija na svojih spletnih straneh, je v takih primerih najbolje poklicati policijo ali mestno redarstvo, da izvede postopek. Če prekrška ne vidi policist ali redar, se namreč prekrškovni postopek lahko začne le na pisni predlog oškodovanca, v primeru parkiranja na invalidskih parkiriščih pa tisti, ki prekršek vidi, običajno ni oškodovanec. 

Policija lahko kaznuje tudi na zasebnih parkiriščih

Motijo pa se tudi tisti, ki menijo, da jim policisti in redarji nič ne morejo, ker so parkirišča pri trgovskih centrih v zasebni lasti. "Parkirni prostori pred trgovinskimi centri so dani v javni cestni promet in so kot taki dostopni vsem pod enakimi pogoji. Zato policisti lahko oglobijo kršitelja, ki tam nepravilno parkira,“ so pojasnili na policiji. 

Če bi se Konrad Kuštrin za svoj predstopek rad oddolžil, mu predlagamo, da denar za globo, ki je ne bo dobil, nakaže društvu paraplegikov. 

Preberite še: 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • kapibara 07:06 26.september 2015.

    Žalostno, mi do drugih problematičnih "JA"... ona za nas pa "NE"... :-(

  • blueone 18:40 25.september 2015.

    glede na njegovo finančno stanje bi lahko kaj dobrodelno primaknil pomoči potrebnim...

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 17:42 25.september 2015.

    Drugič lepo slikaš potem pa najdš enga invalida da se pisno pritoži. Čas je da iztrebimo to samovšečno drhal ki nima sočutja do sočloveka.