Slovenija > Črna kronika
122 ogledov

Ubil dve dekleti, grozi mu do 12 let

Slovenčeva cesta
1/7
Google Maps
Na Slovenčevi ulici v Ljubljani vinjen voznik trčil v 19-letni peški. Obe sta zaradi hudih poškodb umrli. Povzročitelju nesreče, ki je vozil neregistrirano vozilo ter takoj po nesreči pobegnil, grozi 12 let zapora.

35-letni Ljubljančan je vozil z osebnim vozilom alfa romeo 156 po Slovenčevi ulici iz smeri obvoznice proti Tolstojevi ulici ter na prehodu za pešce trčil v 19-letni peški, doma iz Ljubljane in Izole, ki sta pravilno prečkali vozišče na prehodu za pešce. Po silovitem trčenju sta peški obležali na pločniku ob levem robu vozišča, voznik pa je s kraja odpeljal.

Nekaj minut po trčenju so občani na kraju nesreče opazili moškega, ki je na mestu, kjer se je zgodila nesreča, pobral odpadlo registrsko tablico, zato so ga zadržali do prihoda policistov. "Ugotovljeno je bilo, da gre za 35-letnega voznika, ki je po nesreči vozilo parkiral na Vodovodni cesti in se peš vrnil na kraj nesreče," je pojasnila Maja Ciperle Adlešič s PU Ljubljana.

V bolnišnici podlegla poškodbam

Okoli 4. ure zjutraj je ena izmed pešk za posledicami poškodb v nesreči umrla, druga pa je hudo poškodovana ostala na zdravljenju v kliničnem centru v Ljubljani, kjer je v dopoldanski urah prav tako podlegla poškodbam.

Grozi mu do 12 let zapora

Povzročitelj nesreče naj bi vozil močno vinjen, policija pa menda sumi, da tudi pod vplivom droge. Bil je brez veljavnega vozniškega dovoljenja, nesrečo pa je povzročil z neregistriranim vozilom. Vse to pa trenutno ne zadostuje za to, da bi mu policija vozilo zasegla. “Vožnja brez vozniškega dovoljenja po zadnji spremembi zakonodaje ni pogoj za zaseg vozila, s čimer bi lahko navedenega voznika uspešno izločili iz prometa,” poudarjajo na policiji.

Povzročitelju grozi do 12 let zapora. Z Generalne policijske uprave so sporočili, da je povzročitelj nesreče povratnik in je že večkrat kršil cestno prometno predpise.

Že jutri pa bo jasno, ali ga bo zaslišal preiskovalni sodnik, ki mu lahko odredi pripor. Obeta se mu kazenska ovadba zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu in zapustitve ponesrečenk brez pomoči.

Umrlo že 36 udeležencev

V letošnjem letu je po podatkih policije na cestah v umrlo že 36 udeležencev v cestnem prometu, lani 23. Pešcev je bilo 11, lani 5. V lanskem letu so pri vseh prometnih nesrečah beležili 11 odstotkov prometnih nesreč, kjer so povzročitelji s kraja prometne nesreče pobegnili (22.037 vseh, s pobegom pa 2.508).

V dveh primerih sta povzročitelja pobegnila tudi iz kraja prometne nesreče s smrtnim izidom, ki ju je policija izsledila. Če povzročitelj pobegne s kraja prometne nesreče, kjer se kdo lahko telesno poškoduje, je zagrožena globa 1200 evrov in 18 kazenskih točk. Pri prometnih nesrečah z manjšimi posledicami pa 500 evrov, so še sporočili z Generalne policijske uprave.

Komentarjev 46
  • allstarr111 23:38 08.maj 2013.

    Aja pa če sedaj dvignejo kazni za 1000% bo problem ostal, bo pa dvig kazni zagotovo, ker je državi veliko do denarja, ta tragedija pa je samo povod za nov dvig kazni, varnost pa bo enaka ali še slabša. Se ...prikaži veče je kdo vprašal zakaj pa nebi postavili ograje ali betonskih čokov ob cestah kjer je veliko pešcev in prometa ? Taka ograje bi verjetno rešila te dve dekleti, ampak ne mi bomo raje še en stadion naredli, namesto da bi zrihtal ceste, pločnike in kolesarske steze.

  • allstarr111 23:31 08.maj 2013.

    Eni take ven butate da je grozljivo, čeprav je zadeva jasna z ene strani, voznik je bil na pol slep, pijan in dorgiran, brez izpita in z neregistriranim vozilom.No zdaj pa kazen, kaka naj bo ta ? Kr ...prikaži več na križ pribit, obesit, pred zid pa metek al kaj ? Karkoli narediš nič ne bo oživelo punc, ali omililo bolečine staršev. Niti nobene drakonske kazni pa naj naredijo karkoli, lahko spet nazaj uvedejo odvzem vozil ampak temu fantu ga ne bodo vzeli to je 100% ker mu ga ne morejo, ker ostrejše kazni ne veljajo za nazaj, milješe pa imajo učinek da se kazen zniša tudi tistim ki so naredili kaj proti zakonu ko je še veljal ostreši zakon, tako da ta ne bo tega čutil. Lahko mu samo začasno zasežejo vozilo da dokumentirajo dokaze (ker so 100% že naredili) in po končanem postopku ga bo verjetno dobil nazaj.

  • Romana Letic 20:35 08.maj 2013.

    Pa ne me je-bat. Takim debilom ki povzročijo smrt na cesti dosmrtno kazen po 20 letih možnost pogojnega izpusta ne pa nam nabijat z nekimi banalnimi kaznimi in potem se spustit v služenje in se postavit na zelo banalne točke ...prikaži večke kjer je ravna cesta in ljudje vozi 60 na uro in kaznovat.....Marš pa taka politika dosmrten zapor za take pa naj tam razmišlja kaj je naredil pa zakaj.Ko bodo 3 tako zaprli se bo 1000% spremenila vozniška etika in se boš končno lahko varnega počutil na cesti.Dokler so pa Mački in podobni pa brez veze karkoli ... za premislek.