Avto
61 ogledov

“Zdaj pa gremo na morje”

Var(č)en voznik
1/5
Saša Despot
Var(č)en voznik. Zmagovalca sta v Ljubljani prevzela nagrade, vredne 3.500 evrov, in se odpeljala z novima fiatoma 500L.

Na Žurnalovem in Fiatovem dnevu na AMZS Centru varne vožnje na Vranskem smo dobili najvarnejšega in najvarčnejšega voznika leta, Bojana Potočnika in Kena Jurco, ki sta za vožnjo z glavo, kot sama pravita, poleg laskavega naziva osvojila tudi nagrade v skupni vrednosti 3.500 evrov.

Potočnik in Jurca sta na sedežu Avta Triglav v Ljubljani prevzela vsak svojega fiata 500L, ki ju bosta uporabljala pet mesecev, vrednostno Petrolovo kartico z naloženimi 500 evri, sto evrov v točkah sklada Raiffeisen, obvezno avtomobilsko zavarovanje do vrednosti 500 evrov pri zavarovalnici Grawe, navigacijsko napravo TomTom ter paket Fidimed. Vsem partnerjem se zahvaljujemo za uspešno izvedbo projekta.

Izkušnja iz prve roke

“Kupcem vozil je pomembno, da tudi sami preizkusijo, kaj avtomobili zmorejo, tako glede voznih lastnosti kot varnosti. Na dogodku so lahko na enem mestu preizkusili več tipov vozil z različnimi tehnologijami in v različnih pogojih, kar je velika prednost,” je s prireditvijo zadovoljen direktor Avto Triglava Damijan Vuk.

Bojan Potočnik, najvarnejši voznik, je poklicni voznik tovornjaka. "Rad bi, da bi bilo v Sloveniji še več centrov varne vožnje po dostopnih cenah. To bi bila pomembna prednost za mlade voznike, ki bi lahko pridobivali prepotrebne izkušnje, predvsem na spolzkem cestišču. Za zmago je treba voziti bolj z glavo, manj z nogo, in čakati na napake drugih. Sam se imam tudi sicer za varnega voznika, saj sem veliko na cesti," je ob prevzemu nagrade dejal zmagovalec v varni vožnji.

Najbolj varčni voznik, Ken Jurca, ki bo z belim fiatom 500L najprej na morje popeljal svojo sestro, sovoznico na tekmovanju, se naslednje leto ne bo spet prijavil na tekmovanje, saj bi rad, kot pravi, dal priložnost tudi komu drugemu. "Zmago pripisujem predvsem praktičnim izkušnjam na cesti. V bistvu mi sama zmaga ne pomeni toliko kot zadoščenje, da sem se dokazal," je dejal Jurca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.