Avto
85 ogledov

Ne kazni, varna vožnja je v glavi

Žurnalov in Fiatov dan Anže Petkovšek
Na Žurnalovem in Fiatovovem dnevu na Vranskem smo obiskovalce vprašali, kaj si mislijo o predvidenih višjih kaznih za prometne prekrške.

Med obiskovalci dogodka, ki promovira varno in varčno vožnjo, smo želeli izvedeti, kako varni so slovenski vozniki in kaj menijo o višjih denarnih kaznih za prometne prekrške?

Maja:
Za volanom in kot peška sem vedno pozorna. Nikamor se mi ne mudi. Raje pridem minuto kasneje, kot nikoli. Kot peška pa opažam, da po tragični nesreči, ko je voznik na prehodu za pešce do smrti povozil dve dekleti, vozniki bolj striktno ustavljajo pred prehodi za pešce. Vprašanje pa je kaj bo, ko bo ta nesreča med vozniki potonila v pozabo. Glede višjih kazni, pa nisem prepričana, da bodo bistveno vplivale na stanje na cestah. Vsak mora imeti red v svoji glavi.

Metod:
Spadam med starejše voznike, ki smo že veliko prevozili.  Zaradi visokih kazni se je predvsem čez naselja treba držati omejitev, večja težava je, ko zapeljemo izven naselij. Višje kazni bodo prinesle še več oprezanja za radarji in manj pozornosti sami vožnji. Težava pri nas je tudi ta, da avtomobil predstavlja statusni simbol, z njim pa se je treba očitno tudi dokazovati.

Kevin:
Dogodek na Vranskem sem izkoristil tudi za varen adrenalin. Na dinamičnem krogu je bilo odlično, hitro in varno. Hitro vožnjo raje tako kot danes prepustim profesionalcem.

Jernej:
Že zaradi višine kazni za prekrške je treba voziti po predpisih, ne bodo pa same od sebe rešile težave z objestno vožnjo na slovenskih cestah. Naša generacija je že tako pokvarjena, da tudi višje denarne kazni ne bodo vplivale na vožnjo. Je pa nujno treba čim prej začeti z vzgojo pri mladih. Na Vranskem mi je bila všeč terenska vožnja, ker imam tudi sam terensko vozilo. Inštruktor mi je podal nekaj nasvetov, s katerim bom izboljšal vožnjo, ki bo tako bolj varna.

Tadej:
Višje denarne kazni ne bodo rešile težave. Raje bi predpisal obvezne tečaje varne vožnje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.