Avto
48 ogledov

"Še več takšnih dogodkov"

Žurnalov in Fiatov dan
1/51
Anže Petkovšek
Tako tekmovalci kot več kot tisoč obiskovalcev se je z Vranskega, kjer smo skupaj s podjetjem Avto Triglav organizirali avtomobilski dan, odšlo z bogato izkušnjo.

Žurnalov in Fiatov dan. Na množično obiskanem sobotnem dnevu varne in varčne vožnje v centru AMZS na Vranskem je lahko vsak obiskovalec preizkusil svoje veščine obvladovanja avtomobila v neugodnih cestnih razmerah, hkrati pa je lahko na testno vožnjo zapeljal raznovrstno floto znamk Fiat, Lancia in Alfa Romeo ter trikolesnik quadro, ki jih tržijo pri Avtu Triglav, partnerju dogodka.

Prek zabave do znanja

Posebni adrenalinski zanimivosti sta bili dinamičen krog z dirkalnikoma fiat punto profesionalne ekipe Lema racing in alfo romeo giulietta ter "off-road" izkušnja v jeep cherokeeju in fiat pandah 4x4, kjer so si lahko izkušnje za volanom ob podpori inštruktorjev pridobili tudi obiskovalci.

Medtem ko so lahko odrasli dirkaško žilico preizkusili v vožnjah kartinga, so najmlajši prvo prometno znanje nabirali na posebnem poligonu. Pozitivno počutje je dodatno spodbudila priljubljena pevka Tanja Žagar, ki je tudi sama zaljubljena v avtomobile.

"Projekt nam je zelo všeč, še posebno zato, ker je poudarek na varni in varčni vožnji, ki sta v zadnjem času dobili veliko prostora tudi v medijih, vse bolj pa se to prijema tudi med vozniki in voznicami. Fiatovi modeli se hvalijo z najnižjim povprečjem izpuščenega ogljikovega dioksida. To želimo pri naših blagovnih znamkah vedno poudariti. To je pravi projekt in želel bi si, da ga ponavljamo vsako leto. Za obiskovalce in kupce vozil je pomembno, da tudi sami preizkusijo, kaj avtomobili zmorejo, tako glede voznih lastnosti kot varnosti. Na dogodku so lahko na enem mestu preizkusili vse tipe vozil z različnimi tehnologijami in v različnih pogojih. To je prednost takih dogodkov," je bil po koncu dogodka zadovoljen direktor Avto Triglava Damijan Vuk.

Da bi bilo treba organizirati še več takšnih dogodkov, kjer se poudarjata varčnost in varnost, je prepričan tudi zmagovalec v varni vožnji Bojan Potočnik: "Ljudje morajo priti na poligone, kjer lahko varno preizkusijo svoje sposobnosti."

Kakšno je bilo vzdušje in kaj vse se je v soboto na Vranskem dogajalo, pa lahko preverite v videu zgoraj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.