Avto
19 ogledov

Zdravniki so najslabši vozniki

Prometna nesreča Shutterstock
V Veliki Britaniji v sodelovanju z zavarovalnicami vsako leto naredijo zanimivo primerjavo med najrazličnejšimi poklici, v kateri ugotavljajo, kdo so najbolj rizični vozniki.

Raziskava je pokazala, da so že drugo leto zapored na cesti najslabši zdravniki. Ti so zavarovalnicam v zadnjih treh letih prijavili enkrat več zahtevkov za povrnitev škode, kot je nacionalno povprečje.

Visoko na seznamu so tudi zobozdravniki, psihologi, delavci v zdravstvu. Zavarovalni agent Matt Oliver pravi, da so podatki, ki so jih dobili z obširno raziskavo, ironični, saj: "Zdravniki najbolj tvegajo nepričakovan obisk nujne medicinske pomoči medtem, ko so na cesti za volanom."  Oliver dodaja, da so trenutki, ko so vozniki pod stresom, so utrujeni ali razdražljivi, najbolj nevarni za nastanek prometne nesreče.

Zanimivo je seznam poklicev, ki imajo najmanj opravka z zavarovalnicami. To so kurirji, vozniki kombijev, pleskarji in profesionalni nogometaši.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.