Avto
12 ogledov

Poškodb na policijskih vozilih vse manj

Nesreča policistov na nujni vožnji Žurnal24 main
Leta 2013 je na policijskih vozilih v 767 primerih nastala materialna škoda. To je veliko manj, kot še leta 2010.

Glavni vzroki prometnih nesreč, v katerih so udeležena vozila policije, so v večini primerov nepravilni premik z vozilom, v manjšem deležu pa nepravilna stran oziroma smer vožnje, nepravilno prehitevanje, neustrezna varnostna razdalja ..., so nam pojasnili na policiji.

Kljub temu število nesreč v katerih so udeležena vozila policije upada. Če so lani našteli 767 škodnih primerov, vključno s škodo nastalo na parkirišču, so še leta 2010 našteli 1180 škodnih primerov. Od takrat naprej je vsako leto številka nižja.

Večino škode pokrije zavarovalnica

Ocenjena skupna materialna škoda za leto 2013 je po podatkih policije 200.000 evrov, okvirno dve tretjini stroškov s popravili je bilo pokritih s strani zavarovalnice. Pri policiji še navajajo, da je bilo leta 2013 365 primerov, ko so bili za nastalo nesrečo krivi policisti.

Da bi bil v prometni nesreči poškodovan kateri od novih avtomobilov, ki so jih policisti prejeli pred kratkim, zaenkrat pri policiji še nimajo podatkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.