Avto
7765 ogledov

Zelena luč za hitrejšo pot iz Štajerske na Gorenjsko

Želodnik-Mengeš-Vodice Dars
Ko bo obvoznica končana, bo povezovala gorenjski in štajerski krak avtoceste med priključkoma Krtina in Vodice ter avtocesto in poslovno cono Komenda ter naselja Moste, Komenda in Kamnik.

Gradnja obvoznice Vodice, ki jo prebivalci že težko čakajo in so jo v preteklosti zahtevali tudi s protesti, se lahko začne. Iz Darsa so namreč sporočili, da so pridobili gradbeno dovoljenje. Gradnjo bo vodila Direkcija za infrastrukturo, ki je za izvajalca izbrala družbo KPL. Dars bo sofinancer.

Hrvaška avtocesta Avto Tako bodo povečali pretočnost obvoznice

Vodiška obvoznica je del cestne povezave Želodnik-Mengeš-Vodice. Ko bo končana, bo povezovala gorenjski in štajerski krak avtoceste med priključkoma Krtina in Vodice ter avtocesto in poslovno cono Komenda ter naselja Moste, Komenda in Kamnik. Z njo se bo razbremenil tudi promet na ostalih vpadnicah v Ljubljano in ljubljanskem cestnem obroču.

Z obvoznico Vodice bo promet pretočnejši in varnejši, manj bo tudi zastojev na gorenjski avtocesti, so prek Twitterja danes sporočili iz Darsa.

ljubljanska obvoznica Šlo bo počasneje Avto V 2021 spet dela na ljubljanski obvoznici

Direkcija RS za infrastrukturo je KPL, ki je za gradnjo 2,23 kilometra dolgega odseka Žeje-Vodice ponudil 6,95 milijona evrov, izbrala 22. julija. Za dela se je potegovalo še pet drugih družb, a na odločitev o izboru ni bilo vloženega nobenega revizijskega zahtevka.

Sporazum o sofinanciranju gradnje obvoznice Vodice so na ministrstvu za infrastrukturo podpisali konec februarja. Gradnjo obvoznice bo v približno 85 odstotkih financiralo ministrstvo za infrastrukturo, delno bo sredstva prispevala občina. Po oceni ministrstva bo gradnja trajala približno eno leto, odprtje obvoznice pa je predvideno prihodnje leto.

Ljubljanska obvoznica Promet Avto To sta na obvoznici naredila epidemija in obnova Golovca

Na Občini Vodice si za gradnjo obvozne ceste mimo Vodic, s katero bi se razbremenil promet po državni cesti čez naselje, prizadevajo že od leta 2011. Povprečni letni dnevni promet na Kamniški cesti se povečuje in po ocenah občine šteje prek 10.000 vozil, od tega je približno 15 odstotkov tovornega prometa in več kot polovico tranzitnega prometa, občina piše na svoji spletni strani.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice