Avto
91 ogledov

Zeleni taksiji LPP

zeleni taksiji Žurnal24 main
Taxi društvo Ljubljana. “Pobirali bi sadeže našega dela.”

“Kar LPP (Ljubljanskemu potniškemu prometu, op. p.) damo koncesijo za taksi storitve in oni vpeljejo zeleni taksi,” je včeraj župan Zoran Janković razkril, kako razmišljajo na Mestni občini Ljubljana (MOL).

Meni, da si Ljubljana kot najlepša prestolnica ne zasluži, da “turisti kar naprej pišejo hude pripombe čez taksi službo”. LPP, ki sicer posluje z izgubo in bo zato z rebalansom mestnega proračuna letos dobil dodatne tri milijone, bi, kot pravi Janković, “taksi službo upravljal veliko bolje”.

Kdaj bi se vse to lahko zgodilo, župan ni povedal. Smo pa vprašanja o tem naslovili na LPP in odgovore še čakamo.

Zanimalo nas je predvsem, ali se na ta projekt že pripravljajo, ali bodo kupili vozila in pri kom jih bodo kupili oziroma ali bodo to izvedli v obliki javno-zasebnega partnerstva s katero od družb, ki pri nas prodajajo vozila.

Spomnimo, Janković se je del leta 2010 in 2011 vozil v donirani limuzini BMW serije sedem. BMW pa je takrat v zameno za sončne elektrarne ugoden najem vozil BMW ponujal bivši vladi Boruta Pahorja.

Mestni taksi na urbano

O projektu mestnega taksija se znotraj MOL in LPP govori že nekaj časa, trdijo viri iz LPP. “LPP je taksi službo nekoč tudi že imel. Je pa pričakovati, da bodo taksisti močno proti,” pravijo.

Na MOL so razmišljali tudi o tem, da v središču mesta uvedejo območje omejenega prometa, v katero bi razen pešcev dostopali le avtobusi in taksisti. Mestne taksije pa bi podobno kot avtobus lahko plačevali kar z urbano.

“Mestna občina bi očitno pristavila lonček. Pobirali bi sadeže našega dela,” idejo komentira predsednik Taxi društva Ljubljana Fuad Mustafić.

Nered na področju taksi službe v prestolnici je velik, a bi ga bilo mogoče odpraviti s podeljevanjem posamičnih koncesij, meni.

“Ker ni nadzora, pa je zdaj pri nas lahko taksist vsak, ki ima pet minut časa, kar je narobe,” je kritičen.

Komentarjev 5
  • boskre 18:38 01.junij 2012.

    A ni Damjan Jankovič pred leti kupoval neko Taksi podjetje?Sicer pa je res kar je napisal Graff, v glavnem sami priseljenci, ne vem če kdo govori slovensko, zanemarjeni in debeli, kot da bi gledal kak star Jugoslovasnski film! Da ...prikaži več o ropanju potnikov (s cenami namreč) na govorimo! Mislim, da je to drugič ali morda tretjič, ko bi se strinjal z opankarjem, ampak ne vem zakaj imam občutek, da bo nek Janković spet zaslužil, Ljubljančani pa bomo neko kamunalno storitev kmalu plačevali dražje... Fuad Mustafič, seveda, kdo pa ...

  • graff 11:47 01.junij 2012.

    Sej so taxisti sami čefurji, črni polizani z dragimi BMW-eji ki te olupijo in če si upaš kaj zniti je nevarno da jo še fašeš, najmaj kar ti sledi je majku ti j....! Zadnji čas da se naredi red med ...prikaži večd to sramoto v Ljubljani, seveda niso vsi taki jih pa je precej.

  • segadamjan 10:45 01.junij 2012.

    No Fuad pa ravno Viator bivši lpp je uvedel taki v ljubljani, pa storitev je bila veliko boljša kot sedaj, ko nihče niti slovensko ne zna, ko ni reda, ko oskubite turiste kot največji mrhovinarji, sem za uvedbo zelenih taksijev