Avto
25 ogledov

Ženskam najbolj ustreza fiesta

Ford fiesta
1/16
Andrej Leban
Ženski avto leta (Women’s World Car of the Year) je ford fiesta z 1.0-litrski trivaljnim turbobencinskim ecoobost agregatom.

Žirijo izbora je sestavljajo 18 ženskih avtomobilističnih novinark, ki so o najboljših presojale na osnovi faktorjev varnosti, razmerja med vrednostjo in ceno vozila, dizajnom, prostorom za prtljago in odlagalne površine, enostavnost uporabe za prevoz otrok, enostavnost v vožnji, barvi, seksipilnosti in vplivu na življenjsko sredino.

Fiesta s trivaljnim agregatom, ki je bil okronan za najboljši mednarodni motor leta 2012 in 2013, jih je prepričala z obliko zunanjosti, ergonomijo in udobjem v notranjosti, kot tudi sistemom MyKey - prvo tehnologijo v avtomobilski industriji, ki staršem omogoča, da svojim otrokom, ki že imajo izpit za avtomobil, omejijo moč motorja, glasnost audio naprave, ...

Nagrade so podelili tudi v ddrugih kategorijah. Najboljše avtomobile po izboru žensk najdete v fotogaleriji zgoraj.

Komentarjev 2
  • zombi 14:56 31.julij 2013.

    Nikoli več forda!Kakršnegakoli! Po 36.200 km je mojemu crknila klima.Originalna stane 600 €.Ni v garanciji, ker se bolj malo vozim,skladno z odloki naše alenke in sem jih nabral šele v treh letih.

  • Mrcina 15:41 28.julij 2013.

    Ne morem verjet, da je zmagala Fiesta. Jaz je pa ne bi imela za nič na svetu. Prav nič mi ni všeč.