Avto
13 ogledov

Ženske parkirajo bolje

Parkiranje Youtube
Najnovejša raziskava, ki prihaja iz Velike Britanije, razbija enega najbolj zakoreninjenih stereotipov o ženskah. Britansko podjetje, ki upravlja parkirišča, je namreč ugotovilo, da ženske parkirajo bolje od moških.

Podjetje NCP je posnelo okoli 2500 voznikov in voznic med parkiranjem v svojih 700 parkirnih hišah in parkiriščih po državi. Rezultati so nesporni – ženske lažje najdejo prosto parkirno mesto, ker vozijo počasneje, medtem ko moški vozijo prehitro in prosta mesta zgrešijo. Voznice so tudi boljše pri pripravi na parkiranje in manevriranju, namestitvi na parkirno mesto.

Študija ugotavlja, da 39 odstotkov voznic vzvratno vozi skrbno, tako kot to priporočajo šole vožnje, medtem ko je takšnih moških samo 28 odstotkov. 52 odstotkov voznic je parkiralo natančno na sredini parkirnega mesta, medtem ko je med vozniki takih le četrtina. Splošna ocena, ki so jo dobile voznice, znaša 13,4 od najvišje možne 20, vozniki pa so dobili oceno 12,3.
Vozniki so bili boljši le v času, ki so ga potrebovali za parkiranje. Moški so v povprečju za parkiranje potrebovali 16 sekund, ženske pa 21.

Inšpektor avtošole Neil Beeson, ki je pojasnil izide testa, je izrazil presenečenje nad rezultati, saj so moški med urami vožnje pri parkiranju na splošno boljši od žensk. Kaže pa, da si ženske naučeno bolje zapomnijo, je dejal v oddaji na zasebni televiziji ITV.

"Študija tudi izpodbija mit, da imajo moški boljšo orientacijo v prostoru kot ženske. Moški bi morali pokazati več spoštovanja do svojih partneric, kar zadeva parkiranje. Dejstva so tu!" je še poudaril.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice