Avto
6091 ogledov

Znana je slovenska cena za BMW, ki je razdelil oboževalce

BMW serija 4 coupé
1/11
BMW
Novi BMW serije 4 je pripravljen za uradni prihod na slovenske ceste. Tudi s cenikom.

Zaradi svoje podobe, na kateri izstopajo predvsem velikanska vstopišča zraka, je nova serija 4 (G22) že takoj ob premieri dobil naziv najbolj kontroverznega BMW-ja zadnjih let, morda celo najbolj po zloglasni dobi oblikovalca Chrisa Bangla pred 20 leti. 

Današnji glavni oblikovalec znamke Domagoj Djukec je kljub nekaterim kritikam iz določenega dela občinstva prepričan, da bodo ljudje velike "ledvičke" sprejeli in da bodo kmalu eden najbolj prepoznavnih znakov, ki bo BMW-je v prihodnjih letih na cesti jasno ločil od ostalih znamk. 

Slovenski uvoznik je te dni objavil cene, ki bodo pri nas v veljavi kot izhodišče za drugo generacijo kupeja. Trenutno so na cenikih štiri različne opcije motorjev, za vstopnega pa velja bencinski 420i s 135 kW (184 KM) moči. Njegova cena starta pri 46.900 evrih, v osnovni opremi, ki velja tudi za večino ostalih različic, pa so 17-palčna platišča, notranjost iz tkanine, steptronic avtomatski menjalnik, izbira vozne dinamike, kar nekaj asistenčnih sistemov, LED žarometi, športna prednja sedeža, DAB radio, ...

Razkrit Avto BMW famozni kupe predčasno pobegnil na splet

Naslednji korak v motorizaciji je močnejši štirivaljnik s pripono 430i s 190 kW (258 KM) in začetno ceno 52.400 evrov, medtem ko trenutno vlogo najbolj dinamične serije 4 nosi M440i xDrive s trilitrskim šestvaljnikom in 275 kW (375 KM). Starta pri 71.540 evrih. 

Dizelski motor je za zdaj v ponudbi le eden. 420d ima 140 kW (184 KM) in ima ceno nastavljeno na 49.350 evrov, s štirikolesnim pogonom xDrive pa 51.850 evrov.

V primerjavi s štirivratno serijo 3 z istim motorjem je torej osnovna štirica dražja za skoraj šest tisočakov, medtem ko je ta razlika pri primerljivem dizlu manjša, najmanjša pa pri šestvaljniku, kjer znaša na ceniku le še okoli 1.500 evrov.

Zanimiva je tudi primerjava z aktualno štirivratno serijo gran coupe. Model 420i na slovensem ceniku starta pri 42.100 evrih, model 440i s pogonom na zadnja kolesa pa dobite za dobrih 60 tisočakov.

BMW serija 4 coupé | Avtor: BMW BMW

Kot je običaj, so pri novi seriji 4 številni napredni pripomočki, športno podvozje, športnejši menjalnik, dodatki k zunanjemu in notranjemu izgledu ter številne dodatne funkcije udobja na voljo za doplačila, za razliko od M440i, ki je že serijsko bolj športno založen.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.